Dani Alves in de Spaanse rechtbank, eind februari
NOS Voetbal

Dani Alves mogelijk op borgtocht vrij na beroep in verkrachtingszaak

Dani Alves komt mogelijk op borgtocht vrij. De voetballer werd eind vorige maand veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en zes maanden voor verkrachting, maar gaat in beroep. Alves mag dat beroep in vrijheid afwachten, mits hij een borgsom van één miljoen euro betaalt.

Geen van de procederende partijen was het eens met de rechterlijke uitspraak van vorige maand. De verdediging van Alves bepleit vrijspraak, terwijl de openbaar aanklager juist een hogere straf eist.

Vermoedelijk zal de oud-speler van onder meer Barcelona en Sevilla de borgsom betalen en daarmee in ieder geval tijdelijk op vrije voeten komen. Wel moet hij zijn beide paspoorten, Braziliaans en Spaans, inleveren. Hij kan Spanje dus niet verlaten.

Toilet in een nachtclub

Dani Alves werd eind februari veroordeeld nadat hij schuldig werd bevonden aan verkrachting. Die zou hebben plaatsgevonden op het toilet in een nachtclub in Barcelona in december 2022.

Zelf heeft Alves de aantijgingen altijd ontkend, al paste hij zijn verklaringen diverse keren aan. Nu heeft hij dus beroep aangetekend tegen de uitspraak. Wanneer dat beroep wordt behandeld, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl