Álvarez doet boekje open over geblokkeerde move: 'Ajax zei: je gaat niet weg'

Álvarez doet boekje open over geblokkeerde move: 'Ajax zei: je gaat niet weg'

20 maart - 11:47 Laatste update: 12:23
29

Edson Álvarez heeft een boekje opengedaan over zijn geblokkeerde transfer naar Chelsea. De Mexicaan was in de zomer van 2022 dicht bij een overstap naar Londen, maar op het laatste moment stak Ajax hier toch een stokje voor. 

"Eigenlijk zou ik na drie jaar bij Ajax vertrekken naar Chelsea", begint Álvarez in gesprek met Caliente TV. Chelsea had nadrukkelijke interesse in de diensten van de Mexicaan en beide clubs waren in verregaande onderhandelingen. "Het vliegtuig stond al klaar op het vliegveld en toen zei Ajax: je gaat niet weg."

De Amsterdammers hadden destijds al afscheid genomen van Noussair Mazraoui, Sébastien Haller, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, André Onana en Antony. Álvarez mocht niet ook vertrekken. "Of mensen het nu geloven of niet. Het maakt voor mij geen verschil. Ik ben degene die het mee heeft gemaakt", aldus de controleur. "Ik was een uur verwijderd van het vliegtuig om bij Chelsea te tekenen en Ajax zei tegen mij: je gaat niet. Je gaat echt niet weg."

Een jaar later, in de zomer van 2023, maakte Álvarez alsnog de overstap naar de Premier League. Hij werd verkocht aan West Ham United, waar hij beschikt over een contract tot medio 2028. Bij The Hammers speelt Álvarez met Mohammed Kudus en tevens is er met John Heitinga nog een oud-Ajacied werkzaam als assistent-trainer. 

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!