liveblog | 19 maart

112-nieuws 19 maart: Auto over de kop bij Wijnjewoude, N381 in beide richtingen dicht

Hier houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 19 maart, 22:47 uur
22:47

Weer gewonde op gevaarlijke kruising

Bij een ongeluk tussen twee fietsers in Leeuwarden is één van beiden gewond geraakt. Dat gebeurde bij een botsing op een van de gevaarlijkste kruisingen van Leeuwarden, die van de Verlengde Schrans en de Borniastraat.
Als het goed is, wordt de kruising dit jaar nog aangepakt om hem veiliger te maken.
22:42

Ongeluk bij Wijnjewoude, weg dicht

ungelok
Auto op de kop langs de N381 © BTB Fotografie
Bij een verkeersongeluk op de N381 ter hoogte van Wijnjewoude zijn twee mensen gewond geraakt. Het was een eenzijdig ongeluk, de auto was over de kop geslagen.
De weg tussen Wijnjewoude en Drachten is dicht.
18:50

Storing in veerdienst zorgt voor vertraging

boat skip doeksen
De MS Willem Barentsz © Omroep Zilt, Lennard Geerts
De dienstregeling tussen Harlingen en Vlieland heeft vandaag vertraging door een storing aan het schip de Willem Barentsz. Dat meldt Omroep Zilt.
De Willem Barentsz (als vervanger van de MS Vlieland, die weg is voor onderhoud) zou om 14.10 uur naar het eiland, maar kon door een technische storing niet varen. Uiteindelijk ging de Willem de Vlamingh om 15.30 uur naar Vlieland. Daardoor lopen ook de afvaarten daarna vertraging op.
Omdat de storing morgen nog niet voorbij is en de Willem de Vlamingh 's middags moet tanken, wordt de veerdienst 's middags vervangen door een sneldienst van de Tiger.
16:49

N359 Bolsward-Winsum twee weekenden dicht in april

De N359 tussen Bolsward en Winsum wordt in april twee weekenden afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden. Door het maken van drie onderdoorgangen wordt de provinciale weg veiliger gemaakt.
Vanaf vrijdag 12 april (19.00 uur) tot maandag 15 april (06.00 uur) is de weg dicht. Daarna kan het verkeer gebruik maken van de onderdoorgang bij Burgwerd. Het weekend daarna is de weg opnieuw afgesloten. Er wordt dan gewerkt aan alle drie onderdoorgangen: Burgwerd, Bolsward-Noord en Wommels-Noord.
Het verkeer wordt omgeleid via Sneek, over de N354 en de A7. Openbaar vervoer volgt een alternatieve route.
15:50

Werkstraf en rijontzegging voor Leeuwarder die append op file inreed

Frouwe Justitia standertfoto by rjochtsaken stockfoto rjochtsaak rjochtspraak rjocht
Afbeelding ter illustratie © Shutterstock
Een 29-jarige inwoner van Leeuwarden die vorig jaar met hoge snelheid inreed op een file op de A6 bij Lemmer, was volgens de rechtbank te veel afgeleid doordat hij onder meer aan het appen was.
De bestuurder is veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur, een maand voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van twaalf maanden, waarvan negen voorwaardelijk. De man moet ook een behandeling volgen.
Bij het ongeluk op 4 januari 2023 raakte een 50-jarige vrouw uit Groningen zwaargewond. Het slachtoffer moest een tijdlang revalideren en heeft hersenschade opgelopen.
De Leeuwarder zei twee weken geleden in de rechtbank dat hij een spraakbericht had verstuurd tijdens het rijden, maar volgens de rechter was het duidelijk dat de man aan het typen was vlak voor dat hij op de file inreed. Bovendien zag hij een filebord over het hoofd en reed hij te hard: 111 kilometer per uur in plaats van de toegestane 100 kilometer.
15:14

Rijstrook op A7 dicht

Op de A7 tussen Drachten en Frieschepalen is de rechterrijstrook de komende uren dicht. Een waterleiding is kapot en moet weer worden gemaakt.
Reizigers naar Assen wordt aangeraden om over de N 381 te rijden.