hera united amsterdam

Voetbalclub Hera United uit Amsterdam wordt dé profclub voor vrouwen

Sportmrt 20 , 10:18
Hera United heeft een duidelijke missie: het tijdperk van mannelijke dominantie in het Nederlandse voetbal doorbreken. Marieke Visser, met een achtergrond als kinderboekenschrijfster en een fervent voetbalfan, is de kapitein van dit schip. Ze droomt van een club die de Europese voetbaltop niet alleen bereikt maar ook herdefinieert, met het Olympisch Stadion als trotse thuishaven.

Waarom is Hera United opgericht?

De vonk die dit vuur aanwakkerde was het negeren van de Ajax-vrouwen na hun kampioenschap, zonder enige vorm van huldiging. Deze bizarre keuze van de Ajax-directie inspireerde Visser om in de voetsporen te treden van Angel City FC, een club die in de Verenigde Staten succesvol is. Met steun van zwaargewichten als Funda-oprichter Marijn Pijnenborg en zakenvrouw van het jaar Heleen Dura Van Oord lijkt deze droom werkelijkheid te worden.
Terwijl de KNVB nog terughoudend is, laat Hera United er geen misverstand over bestaan: zij zijn hier om te blijven en de gevestigde orde uit te dagen.

Wie zitten er achter Hera United?

De initiatiefnemers zijn onder meer Marieke Visser, Esther Pool-Kamp, voetbalanalist Barbara Barend en Funda-oprichter Marijn Pijnenborg. Het doel is om in de competitie van 2025-2026 de eerste officiële wedstrijd te spelen.