GinoPress B.V.
Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Kwart van de jonge werknemers solliciteert niet als er geen geschikt huis te vinden is

OnderzoekHet woningtekort begint het personeelstekort te versterken. Een kwart van de jonge werknemers solliciteert niet als er geen geschikte huisvesting is te vinden in de buurt van de nieuwe baan.

42 reacties

  • Frans la Fontaine

    4 weken geleden
    Gaan die jongeren dan allemaal een uitkering aanvragen?
  • Marinus Burger

    1 maand geleden
    Iemand die huurt en werkt en evt subsidie krijgt of een bezitter van een koophuis met hypotheek rente aftrek, vind ik iets anders dan iemand die niet bereid is om te werken en alle subsidies opstrijkt zodat deze een huis bezet welke dus voor iemand zou kunnen zijn die bereid is er wel voor te werken. Verder weet ik hoe het met rentes e.d. werkt maar daar gaat het niet om. @Van Rossem, fijn dat het zo goed met u gaat.
  • Van Rossum

    1 maand geleden
    Marinus burger@Het gaat hier niet eens over Ww ers alleen woningnood.Heb ik geen last van als vervroegd pensionado ruim 3x modaal krom lopend van de overwaarde.Maar hautain neerkijken op een huurder die ook belasting betaald gaat mij een beetje ver.En uw leider heb ik nog nooit over wonen gehoord.Die heeft al ruim 20 jaar dezelfde riedel.
  • Ronald van den Bosch

    1 maand geleden
    @ Marinus Burger, ff te verduidelijking: veel mensen zouden geen eigen woning kunnen betalen als de hypotheekrenteaftrek niet bestond. Het kan dan een andere naam hebben dan ‘toeslag’ of ‘subsidie’, maar het is net als al die andere regelingen een overheidsdonatie (dus werkend Nederland betaalt eigenlijk jouw rente) Als huiseigenaar (nou ja, de bank is meestal toch de eigenaar) voel je je nu wellicht beledigd omdat je zelf ook steun krijgt en niet anders bent dan iemand die huursubsidie krijgt.
  • Marinus Burger

    1 maand geleden
    @Van Rossum even ter verduidelijking, ww-ers met subsidie kan je niet vergelijken met een huizenbezitter die geniet van zijn hypotheekrente aftrek....
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?