Hoeness slikt Kroos-uitspraak in: 'Dat was toen een andere situatie'

Hoeness slikt Kroos-uitspraak in: 'Dat was toen een andere situatie'

19 maart - 16:51 Laatste update: 18:37
5

Toni Kroos is terug bij het nationale team van Duitsland. Ondanks eerdere harde woorden in de richting van de middenvelder, lijkt Uli Hoeness zijn uitspraken over een terugkeer van Kroos terug te nemen.

Hoeness zei ooit dat een mogelijke comeback van Kroos bij Duitsland een 'Titanic-signaal' zou zijn. "De situatie was toen echter anders", stelt hij dinsdag tijdens de viering van de tachtigste verjaardag van oud-doelman Sepp Maier in het clubmuseum van Bayern. "Nu heeft Julian Nagelsmann ervoor gekozen om heel veel jonge spelers aan te trekken. In zo'n omgeving is een ervaren speler als Kroos misschien wel de juiste", gaat Hoeness verder.

Na het teleurstellende EK in 2021 was Hoeness ook al zeer kritisch op de middenvelder en diens prestaties in het Duitse elftal. "Kroos heeft geen plaats in het huidige voetbal. Dat was het grootste probleem bij Duitsland. Zijn manier van spelen is helemaal voorbij", zei de erevoorzitter van Bayern München destijds.

Kroos keert na drie jaar terug in de selectie van Die Mannschaft. Hoeness is nu echter minder negatief over de Real Madrid-speler. "Ik ben blij dat hij terug is, omdat we op dit moment niet zo veel keuze hebben. De terugkeer van een zeer ervaren en succesvolle speler is een goede beslissing van de bondscoach", zegt hij.

Komende interlandperiode speelt Duitsland vriensdschappelijke wedstrijden tegen Frankrijk en Nederland. Komende zomer staat het EK in eigen land op het programma.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!