Oppermachtig Chelsea legt Ajax vrouwen na sterk begin toch makkelijk over de knie

Oppermachtig Chelsea legt Ajax vrouwen na sterk begin toch makkelijk over de knie

19 maart - 20:40 Laatste update: 21:25
63

Ajax Vrouwen is dinsdag kansloos ten onder gegaan in de eigen Johan Cruijff ArenA. De vrouwentak van de Amsterdammers moesten hun meerderen erkennen in een ijzersterk Chelsea, dat met 0-3 won in de UEFA Women's Champions League.

In de kwartfinale van de Champions League troffen de Ajax Vrouwen in Chelsea een erg lastige tegenstander. Met bekende topspeelsters als Sjoeke Nüsken en Lauren James is de Engelse ploeg normaal gesproken één van de favorieten voor de eindwinst. Bij Ajax kende Romée Leuchter een topweek. Zij werd de topscorer aller tijden van de Amsterdamse vrouwentak.

Ondanks de favorietenrol voor de Engelsen, zorgde Ajax voor een flitsend begin van de wedstrijd. Via Leuchter en Tiny Hoekstra werden de Amsterdammers in het begin direct gevaarlijk. Toch zakte het naarmate de eerste helft vorderde wat in. James maakte namens Chelsea de eerste goal van de wedstrijd. De treffer werd eerst afgekeurd vanwege buitenspel, maar vond uiteindelijk toch doorgang na ingrijpen van de VAR.

Voor rust kreeg de ploeg van Suzanne Bakker nogmaals een harde tik te verwerken. Vlak voor de onderbreking was het Nüsken die na een aanval van Chelsea de score wist te verdubbelen. Na rust bleef Ajax proberen om de aansluitingstreffer te forceren, maar de defensie van Chelsea weerde elke plaagstoot van Ajax af. In de slotfase van het duel kopte Nüsken snoeihard de derde goal tegen de touwen.

Een terechte nederlaag was daardoor niet meer af te wenden, waardoor Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA kansloos ten onder ging tegen de Engelsen. Woensdag 27 maart wacht de return in Londen, maar Ajax heeft een wonder nodig om daar nog door te gaan in de Champions League.