RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

13 zwaar mishandelde dode ganzen gevonden in Alphen aan de Rijn

De ganzen zoals de dierenambulance ze aantrof. Beeld © Dierenambulance Alphen aan de Rijn

De dierenambulance van Alphen aan den Rijn heeft gisterochtend dertien zwaar mishandelde dode ganzen gevonden in een greppel bij de parkeerplaats van het natuurgebied Bentwoud in Benthuizen.

De borst van de dieren was weggesneden, meldt de dierenambulance op Facebook. Ook bleek volgens de dierenambulance uit onderzoek dat de ganzen zijn beschoten met hagel en 'geleewiekt'. Dat houdt in dat een deel van de vleugel wordt weggehaald, zodat de vogel niet meer kan vliegen. De dierenpolitie heeft inmiddels het onderzoeksmateriaal in handen.

Het is volgens de dierenambulance 'best raar' dat meerdere dode dieren in een greppel werden gevonden. Eerder dit jaar werd een soortgelijke vondst gedaan in het nabijgelegen Boskoop. De dierenambulance sluit een verband tussen de twee voorvallen niet uit en roept getuigen op zich te melden.

Ongeloof

"Wij vragen ons serieus af hoe iemand ertoe komt om deze dieren dit aan te doen", schrijft de dierenambulance. "Ja, wij voelen ons misschien soms wel in het extreme betrokken bij dieren en hun welzijn, maar dit gaat onze petten echt te boven."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update