Pogacar dolt met collega-wielrenners: Sloveen verstopt zich na aanval in de bosjes
Novak en Pogacar in de aanval - foto: Cor Vos
dinsdag 19 maart 2024 om 18:34

Pogacar dolt met collega-wielrenners: Sloveen verstopt zich na aanval in de bosjes

Het was een opvallende mededeling van de wedstrijdjury van de Ronde van Catalonië: Tadej Pogacar in de aanval op ruim 160 kilometer van de finish. De Sloveen ging er samen met zijn ploeggenoot Domen Novak vandoor in het eerste wedstrijduur, maar liet zich uiteindelijk weer inrekenen. Al was het peloton daar aanvankelijk niet van op de hoogte.

De vroege aanval van Pogacar was niet gepland, zo vertelde hij na afloop van de eerste bergetappe aan Cycling Pro Net. “Niemand begon met aanvallen. Israel-Premier Tech wilde geen kopwerk doen, dus toen besloten we zelf maar het werk op te knappen. We kwamen vanuit de achtergrond, maar niemand kwam met ons mee. We hadden zo opeens een gaatje en besloten dan maar door te gaan.”

Pogacar en zijn land- en ploeggenoot Domen Novak reden zo plots vooruit, maar dit duurde niet lang. “We besloten te stoppen voor een pee pee (plaspauze, red.)”, lacht de ritwinnaar. “En daarna verstopten we ons in de bosjes. Het peloton wist niet waar we waren, haha. Just a little bit of fun“, laat Pogacar met een brede glimlach weten.

De kopman van UAE Emirates hield zich in de daaropvolgende wedstrijduren wat meer gedeisd, maar deelde op de slotklim naar Vallter 2000 een mokerslag uit aan zijn concurrenten voor de eindzege. De tweevoudig Tourwinnaar reed op de slotklim van elf kilometer (aan 7,5%) bijna anderhalve minuut weg van zijn eerste belagers, Mikel Landa en Aleksandr Vlasov.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2024 19:35
Alsjeblieft Tadej, verander jezelf nooit. Wat een heerlijke verschijning is deze vent hahaha.
    19 maart 2024 20:10
    Precies dat. Dollen in de koers, keihard kunnen fietsen, en (zowel gisteren als in MSR) direct hele oprechte felicitaties naar de winnaar. Plezier spat er vanaf, al zal dat ook wel met zijn vorm te maken hebben.
19 maart 2024 18:41
En De Karst keek vanaf boven goedkeurend toe.
    19 maart 2024 18:50
    Legend goes dat Maertens ook iets dergelijks heeft gedaan waarna de ploeg van DeVlaeminck vol ging rijden met Freddy inmiddels achterin het peloton…
    19 maart 2024 19:01
    Je hebt de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt, Polleke. De Vlaeminck deed ooit hetzelfde in 1970 in de Ronde van Lombardije dacht ik. Toen reden de mannen van Merckx wel een halfuur vol op kop om De Vlaeminck in te lopen. Die zat intussen rustig achteraan het peloton. Uiteindelijk reed hij dan naar voor om Merckx op de schouder te tikken. Merckx was not amused.
    19 maart 2024 21:43
    Ja, nu komt het terug… is ook al lang geleden allemaal… my bad…
    20 maart 2024 00:48
    @melkzuur
    ‘t Was wel degelijk De Vlaeminck in La Lombardia, die zogenaamd aanviel tijdens een plaspauze van Merckx en co. De Vlaemincks maatje Monséré zat in het complot en ging Merckx langs zijn neus weg vertellen dat De Vlaeminck ontsnapt was. Een furieuze Merckx liet zijn ploeg zo hard achtervolgen dat de in de berm verstopte De Vlaeminck de aansluiting bijna niet meer kon maken…
19 maart 2024 19:05
Arme jongen was enorm aan het klappertanden en nog steeds geeft hij de pers ruim de tijd om vragen te stellen. Wat een vedette is het toch ook.
19 maart 2024 19:03
Edit: Niet doen Zal nog wel even duren voordat er weer zoiets gaat voorbijkomen.
    19 maart 2024 20:40
    Wow, is het jammer vinden dat MvdP Pogi belette MSR te pakken 'niet doen'?

    For the record zit daar een compliment in hè
    19 maart 2024 20:56
    Ik ben dan altijd benieuwd hoe dit gaat. Heeft iemand op de meldknop geduwd? Is er een moderator van WF proactief bezig geweest? En aan welke huisregel werd niet voldaan?

    De wegen zijn soms ondoorgrondelijk hier.
    20 maart 2024 01:48
    Joh, dat is die deugziekte. Hebben de lijders zelf niet door..... Gebrainwasht!!
    Benieuwd of ik ook straf krijg.....
    20 maart 2024 06:30
    Niet doen, is ook zo belerend.

    Net als een oud teamlijer van me die om de haverklap riep, 'dat zou je eigenlijk niet moeten willen'
19 maart 2024 21:30
Aangezien lachen en een beetje lol maken tegenwoordig streng verboden lijkt te zijn is het mooi dat zoiets nog kan
19 maart 2024 22:03
Je kunt zeggen, een beetje volwassen worden mag Tadej, maar dit maakt hem mooi en menselijk. Een ouderwetse poets, prachtig!

Reacties zijn gesloten.