NOS Voetbal

Coach Westerlo twee dagen na veelbesproken salonremise ontslagen

Volkomen lusteloos tikten de voetballers van KRC Genk elkaar zondag in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Westerlo de bal toe. Hun tegenstanders hobbelden voor de vorm een metertje of twee mee.

De onvervalste 1-1 salonremise in de Belgische competitie lijkt Westerlo-trainer Rik De Mil de kop te hebben gekost. Hij werd dinsdag ontslagen. "De club betreurt tot deze maatregel te moeten overgaan," schreef Westerlo in een verklaring, "maar kan niet aanvaarden dat haar waarden en normen in twijfel zouden worden getrokken."

Westerlo wist voor de wedstrijd tegen Genk dat een gelijkspel voldoende zou zijn om zich te plaatsen voor de play-offs om Conference League-voetbal. Genk had genoeg aan een remise om een plekje in de play-offs voor het kampioenschap veilig te stellen.

Westerlo kwam op 1-0, waarna Genk rood kreeg, maar wel gelijkmaakte. In het slot van het duel lieten beide teams het er dus bij zitten.

Dat was vanuit het perspectief van Westerlo een opvallende beslissing, want door de tussenstanden op de andere velden had de thuisploeg best wat meer risico kunnen nemen. "Het is niet de ideale afsluiter van de wedstrijd", zei De Mil kort na de wedstrijd. "Die moeten we maar gewoon vergeten."

Vanuit de directie van Westerlo werd er maandag afkeurend gereageerd. "Westerlo distantieert zich volledig van de manier waarop de wedstrijd tijdens de laatste vijf minuten is verlopen. Feiten waarop de club geen enkele invloed had."