Clicky


Jaloerse vrachtwagenchauffeur schiet collega neer om nieuwe vrachtwagen

Jaloerse vrachtwagenchauffeur schiet collega neer om nieuwe vrachtwagen
19-03-2024 14:29 | Buitenland | auteur Redactie

BRIVIO - Vrijdagmiddag 15 maart doorboorde een kogel de schouder van een 60-jarige Moldavische vrachtwagenchauffeur. Degene die op hem schoot was zijn 58-jarige Italiaanse collega. "Hij is een groentje, het is niet eerlijk dat ze hem de nieuwste en mooiste vrachtwagen hebben toegewezen, terwijl ze mij in de oudste en lelijkste hebben laten rijden", legde hij een paar uur na de schietpartij uit, toen de politie bij hem thuis kwam om hem te ondervragen.

De twee vrachtwagenchauffeurs, Moldavisch en Italiaans, werken beiden bij hetzelfde transportbedrijf in het Italiaanse Brivio. Daar haalde de 58-jarige vrachtwagenchauffeur vrijdagmiddag de trekker over toen zijn collega uit de cabine van zijn nieuwe vrachtwagen stapte.

De kogel ging dwars door de schouder van de chauffeur, gelukkig zonder belangrijke bloedvaten te beschadigen of grote schade aan te richten. De gewonde vrachtwagenchauffeur, die nauwelijks kon geloven dat er op hem geschoten was, vroeg niemand om hulp, maar stapte in zijn auto en reed alleen naar de eerste hulp van het Alessandro Manzoni-ziekenhuis in Lecco. "Ze schoten me neer", vertelde hij de artsen terwijl hij met zijn vinger de ingangswond van het schot liet zien.

De onderzoeken sloten potentieel dodelijk trauma uit, zozeer zelfs dat de 58-jarige man, na onderzoek en behandeling, en na een paar uur ziekenhuisopname ter observatie, werd ontslagen.

Hij was het zelf die bij de politie aangaf dat hij werd neergeschoten. De dader bekende alles, maar zwoer dat hij niet van plan was om op hem te schieten, maar alleen om hem bang te maken, meldt de Italiaanse krant Il Giorno.

Hij bekende ook dat hij het pistool waarmee hij het schot had afgevuurd, had weggegooid, nadat hij het stuk voor stuk had gedemonteerd, waarbij hij de verschillende onderdelen op verschillende plaatsen had weggegooid.

Voorlopig is de vrachtwagenchauffeur die het wapen afvuurde, op vrije voeten gesteld.