Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

!@#$% over succes Monopoly Go! & toekomst gamejournalistiek

19/03/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij een verse aflevering van de Peepshow op dinsdag. De doorgaans spraakmakende rubriek bij Gamekings. Boris en JJ nemen eens per week de zakelijke beslommeringen in de gamesindustrie door. Altijd op zoek naar een geschil, relletje of sappige roddel. De twee heren presenteren het nieuws zonder een blad voor de mond te nemen. Ze schoppen nu eenmaal graag tegen de heilige huisjes. Deze week hebben de twee het over de ontslagen bij Respawn, de strijd van Keoken Interactive tegen sluiting van de studio, het bizarre succes van Monopoly GO, een gaming webshop aka scam die gesloten werd & de toekomst van de gaming journalistiek. Al deze content en meer krijg je in de Peepshow van dinsdag 19 maart 2024.

Waar gaat het heen met de ‘oude’ gamemedia?

Het hoofdonderwerp in deze Peepshow draait om de toekomst van gaming journalistiek. Overal in de wereld hebben de traditionele gaming websites het erg lastig. Gamers vinden hun informatie steeds vaker elders en de nieuwe generatie speelt games die de traditionele media niet al te veel behandelt. En dus zakken de bereikcijfers en slaan publishers de websites steeds vaker over als het gaat om campagnes. Waar gaat het naar toe en is er een oplossing voor de ‘oude’ gamemedia? Boris en JJ geven hun visie.

Het bizarre succes van Monopoly Go!

Daarnaast kijken de twee naar het spoor van ellende dat een webshop genaamd T1-84 achter liet. PS5’s werden bij bosjes met een forse korting verkocht zonder dat de winkel de beloofde hardware bij de klanten afleverden. Wat is er aan de hand, waarom kon dit zomaar gebeuren en hoe kun je voorkomen dat dit soort tragediĆ«n jou overkomt? Wat had Marcus Lehto over zijn oude werknemer te melden na zijn vertrek bij EA? En hoe gaat het met de strijd van Keoken Interactive? Je ziet en hoort het allemaal in deze editie van de Peepshow.

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch