Wekdienst 19.3
NOS Nieuws

Wekdienst 19/3: 75ste editie Keukenhof • Ajax in kwartfinale Champions League

Goedemorgen! In Rotterdam begint de eerste rechtszaak over de reeks explosies bij een Vlaardingse loodgieter. En de voetbalsters van Ajax spelen de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea voor een recordaantal toeschouwers.

Eerst het weer: het is op de meeste plaatsen bewolkt maar droog. Ook in de loop van de ochtend blijft het bewolkt, in het oosten kan nog wat regen vallen. Vanaf de middag komt de zon vaker door en wordt het 12 tot 17 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een 26-jarige Rotterdammer die verantwoordelijk wordt gehouden voor een explosie bij een loodgieter in Vlaardingen, staat vandaag voor de rechter. Het is de eerste rechtszaak in de aanslagenreeks tegen de Vlaardingse loodgieter. De Rotterdammer staat terecht voor zeker een van de inmiddels elf incidenten.
  • De rechtbank in Utrecht doet uitspraak in de zaak tegen een Utrechtse arts voor een moordpoging op haar baby en mishandeling van haar andere kind. Het Openbaar Ministerie heeft in februari elf jaar cel tegen de 37-jarige Sarah V. geëist. Zij ontkent alle beschuldigingen.
  • De voetbalsters van Ajax spelen de eerste kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea. Meer dan 34.000 mensen hebben een kaartje gekocht voor het duel in de Johan Cruijff Arena. Nog nooit waren er in Nederland zoveel supporters bij een vrouwenvoetbalwedstrijd. De wedstrijd begint om 18.45 uur en is live te zien op NPO3.
  • De 75e editie van de Keukenhof wordt geopend door prinses Margriet. Zij was er 75 jaar geleden ook bij toen haar moeder Juliana de eerste editie van de bloemententoonstelling opende.

Wat heb je gemist?

Demissionair minister Yesilgöz werkt aan een plan om de verkoop van drugs via het sociale medium Telegram aan banden te leggen. Probleem is wel dat "Telegram weinig bereidheid tot medewerking toont in het kader van zelfregulering en opsporingsonderzoeken", zo schrijft ze aan de Tweede Kamer. "De aanpak hiervan is complex en de totstandkoming van een goed en gedragen plan hierop vergt tijd."

De NOS meldde in januari dat er op Telegram vrijelijk softdrugs, harddrugs en zware medicijnen verkocht worden aan Nederlanders, zonder dat de politie daar effectief tegen kan optreden. Volgens de minister worden er momenteel verkennende gesprekken gevoerd met partijen als het OM en de politie om handhaving mogelijk maken.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Ruim een derde van de Nederlanders met een Aziatische achtergrond heeft het afgelopen jaar last gehad van discriminatie, blijkt uit nieuw onderzoek. Ook in Chinatown in Den Haag hebben buurtbewoners hier ervaring mee.

Nederlanders met Aziatische achtergrond worden gediscrimineerd 'en dat doet pijn'

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl