NOS Nieuws

Opsporing Verzocht morgen live in Terborg na heropening coldcase

De coldcasezaak van de doodgeschoten Tonny ter Horst uit Terborg is heropend. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht wijdt er morgen een uitzending aan, live op de plek waar Ter Horst meer dan twintig jaar geleden om het leven kwam.

De broer van het slachtoffer gelooft sterk dat andere inwoners van de stad meer weten over de moord. Om de plaatselijke bevolking maximaal te betrekken bij het heropende onderzoek, wil Opsporing Verzocht daarom vanaf locatie uitzenden.

Coldcasekalender

Op 9 oktober 2000 werd de 34-jarige Tonny ter Horst doodgeschoten, nadat twee vluchtende overvallers hem op straat waren tegengekomen. Ze schoten hem van dichtbij neer. De zaak werd in 2020 op een coldcasekalender gezet. De politie maakt zo'n kalender om onopgeloste zaken onder de aandacht te brengen en om te voorkomen dat ze worden vergeten.

Na de heropening van de coldcasezaak rond Ter Horst kwam er nieuwe informatie binnen. Het onderzoeksteam hoopt meer mensen te spreken te krijgen die mogelijk meer afweten van de zaak. Na de dood van Tonny werden twee mannen aangehouden, maar die werden al snel vrijgelaten. Belangrijke sporen, zoals de auto die de daders achterlieten en het moordwapen dat later werd gevonden, brachten de politie niet verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl