112-nieuws: Berovingen bij nepdates in Utrecht | Vrijspraak voor verkoop nazi-dolken

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Provincie Utrecht - In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in de provincie Utrecht. Het is een overzicht van onder meer ongelukken, branden, misdrijven en storingen in de regio van maandag 18 maart.

15.18 uur: Berovingen tijdens nepdates in Utrecht

De afgelopen weken zijn er meerdere berovingen geweest na afspraakjes op de Normandië in de wijk Lunetten. Een 18-jarige man en 19-jarige vrouw, beiden uit Utrecht, zijn aangehouden. De politie vermoedt dat er meer slachtoffers zijn en wil graag met hen in contact komen.
De berovingen die nu bekend zijn, waren op 15 februari, 3 maart en 15 maart. Eerst werd online een afspraakje gemaakt. Vervolgens werden de slachtoffers beroofd van geld en spullen onder bedreiging van een vuurwapen.

15.01 uur: Vrijspraak voor verkopen nazidolken op beurs in Houten

Twee standhouders die SS-dolken met inscriptie-symbolen aanboden op de Militariabeurs in Houten, zijn vrijgesproken door de rechtbank Midden-Nederland. Ook de organisator gaat vrijuit. Het Openbaar Ministerie (OM) had juist een taakstraf geëist.
Het gaat om steekwapens, waarin het logo van de SS en de lijfspreuk 'Meine Ehre heißt Treu' zijn gegraveerd. Ook zijn ze voorzien van hakenkruizen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.