Nuclear Now, een nieuwe documentaire door Oliver Stone
Volledig scherm
PREMIUM
Nuclear Now, een nieuwe documentaire door Oliver Stone © Amstelfilm

Documaker Oliver Stone is vrij positief over Rusland: ‘Zij bouwden de eerste kerncentrale ter wereld’

InterviewOnze toekomst als mensheid ziet er niet uit als grauw, gewelddadig en getekend door klimaatverandering. Aldus filmmaker Oliver Stone. ,,Ik haat die dystopische verhalen uit Hollywood”, moppert de markante Oscarwinnaar. In zijn film Nuclear Now schuift hij kernenergie naar voren als oplossing en ‘geschenk van God’. Bij de presentatie in Amsterdam blijkt Stone nog even prikkelend als in zijn hoogtijdagen.

25 reacties

  • Robbert Scholten

    2 weken geleden
    Het is onzin wat hij zegt,en bovendien is roem kortstondig,alle dictaturen hebben enorme uitwassen omdat het puur top-down is georganiseerd,ik vind kernenergie geen geschenk van God ,wel inmiddels na veel ongelukken goed bruikbaar en ontzettend duur,de energieprijzen zullen veelal hoger zijn,aan de andere kant moeten we wel als we ons milieu niet nog meer onnodig willen belasten
  • Leo Dhont

    1 maand geleden
    Hij heeft gelijk, maar hij zit fout met kernfusie. Dat gaat nooit wat worden. Investeer al die weggegooide miljarden voor kernfusie (ITER) liever in de uitontwikkeling van de thorium kweekreactor (de LFTR). Dat heeft een veel grotere kans van slagen.
  • Robbert Scholten

    1 maand geleden
    Ik heb niets tegen Rusland wel tegen Putin met zijn innercircle,het zijn uitsluitend aan zichzelf denkende kapitalistische criminelen,ook in het westen bestaan ze alleen zijn er dan controlemechanismen en kun je ze wegsturen,van alle politieke systemen is de de,democratie het minst slechte
  • Pieter Leijten

    1 maand geleden
    In het verleden was de politiek het erover eens dat kernenergie niet bijdraagt aan de versterking van het milieu! Sterker nog het is zeer milieu onvriendelijk ! Kijk naar de ramp in Tsjernobil Fukushima en andere milieurampen. 40 km in omtrek van zo'n ramp is onbewoonbaar enbhetvkrrnafval wordt niet afgebroken en blijft actief gedurende vele jaren. willen we onze kinderen en kleinkinderen opzadelen met het desastreuze beleid van naïviteit en roekeloosheid! wat een schande!
  • Paul de Jong

    1 maand geleden
    Men heeft het een ver de afval, wat dacht men dan van de PFAS in de verf op de windmolens en hoe je al die windmolens straks moet verwijderen als ook alle fossiele grondstoffen die nodig zijn voor de wind en zonne parken!