De Paradijsvogelbloemen van Roland  lagen op het balkon bij de Paus tijdens de paasviering in 2019
Volledig scherm
PREMIUM
De Paradijsvogelbloemen van Roland lagen op het balkon bij de Paus tijdens de paasviering in 2019 © Archief / AFP

Applaus van de paus en steun van Caroline (BBB), Roland (52) was niet zomaar bloemenkweker

van wieg tot grafNiemand minder dan de paus vroeg om een applaus voor zijn spectaculaire bloemenpracht. Geen kleine prestatie voor een kweker die ooit als makelaar begon. Het nieuws over een kwaadaardige hersentumor zette vorig jaar zijn hele leven op zijn kop. Ondanks experimentele behandelingen had bloemenkweker Roland Duyvesteijn vrijwel geen schijn van kans. Hij overleed op 52-jarige leeftijd. Dit is zijn levensverhaal.

  1. Bom onder deepfakesite: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Bom onder deepfakesi­te: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Nederlandse instanties hebben een belangrijke slag geslagen tegen de website die al jaren ongehinderd én ongestraft deepfake-pornofilmpjes van beroemdheden verspreidt. In de afgelopen weken zijn er tientallen filmpjes van BN’ers en Kamerleden offline gehaald, na onderzoek van het AD. Sommige video's, bijvoorbeeld van de leden van het Koninklijk Huis, stonden al jaren online en werden ruim 100.000 keer bekeken.
  2. Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal
    PREMIUM

    Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal

    De prinsessen Beatrix, Margriet en Irene hebben voor ruim 2 miljoen euro stukken grond verkocht rond Paleis Soestdijk, blijkt uit onderzoek van AD Amersfoortse Courant. Voor een ander, meer omstreden stuk grond hebben de prinsessen een voorlopige koopovereenkomst gesloten met een projectontwikkelaar. Omwonenden hadden hen gevraagd de grond juist niet te verkopen om de ruimte en het groen te behouden.
    Baarn, Soest
  3. Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar
    PREMIUM

    Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar

    ASML levert geld, banen en cruciale technologie op. Dat de Nederlandse overheid zo haar best doet het bedrijf hier te houden is dus niet gek. Maar ook de gewone Nederlander is in zijn dagelijks leven sterk afhankelijk van de chipmachinemaker. Een doordeweeks avondje thuis staat - zonder dat we er bij stil staan - bol van apparaten met chips. En als je ze eenmaal hebt, dan kan je niet meer zonder, zegt chipexpert Tomas Hochstenbach.