De 18-jarige man kwam tegen deze geparkeerde auto aan.
NOS NieuwsAangepast

Politiebureau in voorstad Parijs aangevallen na dood scooterrijder (18)

In La Courneuve, een voorstad van Parijs, hebben tientallen jongeren een politiebureau aangevallen na de dood van een 18-jarige scooterrijder bij een politieachtervolging. Ze belaagden gisteravond laat het gebouw met vuurwerk en brandbommen. Ook werden vuilnisbakken in brand gestoken.

De rellen duurden ongeveer een half uur. Negen verdachten zijn opgepakt, volgens BFMTV zijn het zeven volwassenen en twee minderjarigen.

Beelden van de ongeregeldheden bij het politiebureau:

Aanleiding voor de rellen was een incident in de naburige banlieue Aubervilliers. De 18-jarige man uit Le Courneuve probeerde aan een politiecontrole te ontkomen en vluchtte weg op zijn scooter, met een passagier achterop. Tijdens de achtervolging werd hij door een tegemoetkomende politieauto frontaal aangereden. De tiener overleed in het ziekenhuis, de passagier raakte gewond.

Op beelden die een dag na het incident in de media verschenen, is te zien dat de politieauto uitwijkt voor een taxi en op de verkeerde rijbaan terechtkomt. Daar vindt de botsing met de scooter plaats.

Reportage van France 2 over het incident in Aubervilliers met daarin de beelden van het ongeluk:

Familieleden van het slachtoffer beschuldigen de politie van opzet. De politiecommissaris van Parijs ontkent die aantijging. Er lopen twee onderzoeken: een naar het ontlopen van de politiecontrole en een naar het handelen van de politiemensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl