Perez laat geen spaan heel van Kooij: 'Hij irriteert alles en iedereen'

Perez laat geen spaan heel van Kooij: 'Hij irriteert alles en iedereen'

17 maart - 22:43 Laatste update: 23:53
212

Kenneth Perez vindt dat FC Twente ten onrechte een doelpunt is ontnomen. Daarnaast is hij in zijn geheel niet te spreken over de wijze waarop scheidsrechter Joey Kooij zijn wedstrijden leidt, zo geeft de analist aan bij Dit was het Weekend.

Net na rust werd een goal van Myron Boadu afgekeurd, omdat hij PSV-doelman Walter Benitez zou hebben gehinderd. "De keeper komt eigenlijk verkeerd uit, waardoor hij zelf uit balans raakt. Dit is zó licht. Ik denk wel dat de VAR er terecht afblijft, omdat het geen overduidelijke fout is van de scheidsrechter."

Vervolgens geeft Perez aan überhaupt niet te spreken te zijn over de wijze waarop Joey Kooij fluit. "Het is echt een heel slechte scheidsrechter, die daarbovenop nog een heel slechte uitstraling heeft. Hij irriteert alles en iedereen rondom het voetbal. Hij neemt hele gekke beslissingen. Op het laatst doet hij stoer met een gele kaart omdat de ingooi wat te lang duurt."

"Een scheidsrechter is er om het spel te leiden, proberen de regels na te leven, het liefst onopvallend", vervolgt de Deen. "Dat laatste gebeurt niet meer, want het zijn haast BN'ers en ze vinden zichzelf heel wat. Maar als je bij alle partijen constant irritatie oproept… Daar heeft hij wel een handje van. Het is bijna iedere wedstrijd met hem. Het zal best een leuke jongen zijn, maar ik denk dat hij geforceerd karakter wil tonen."