liveblog | 17 maart

112-nieuws 17 maart: Ongeregeldheden in Abe Lenstra Stadion; kind bebloed van tribune af

Hier houden we je op de hoogte van het 112-nieuws in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 17 maart, 17:46 uur
17:46

Kind verwond bij ongeregeldheden in Abe Lenstra Stadion

hanthavening handhaving stock hanhaving boa plysje
Afbeelding ter illustratie © Shutterstock (Lukassek)
De ME heeft na afloop van de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord moeten ingrijpen. Aanhangers van de Friese club zochten in de buurt van het uitvak de confrontatie met Feyenoordsupporters.
Daarbij werden ook voorwerpen gegooid. Een kind kreeg een aansteker boven het oog en werd onder het bloed afgevoerd van de tribune. Het gaat naar omstandigheden goed met hem, meldt sc Heerenveen.
Het is niet bekend of er mensen zijn aangehouden.
16:53

Fietser komt onder auto in Drachten

In fytser komt ûnder in auto yn Drachten
Een fietser komt onder een auto in Drachten © SRFotografie
Een fietser is vanmiddag onder een auto beland bij een botsing op de kruising van de Noorderdwarsvaart met de Knobben in Drachten.
Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.
15:03

Schoorsteenbrand in Haulerwijk

De brânwacht yn De Haule
De brandweer in Haulerwijk © BTBfotografie
De brandweer van Haulerwijk is vanmiddag uitgerukt voor een schoorsteenbrand in een schuur naast een huis aan de Zwetteweg in Haulerwijk. De brandweer heeft de brandende resten uit de schoorsteen en kachel gehaald en dit met een kruiwagen naar buiten gebracht. Daarna is het uitgemaakt.
Na het uitvoeren van een nacontrole kon de brandweer alweer snel terug naar de kazerne.
07:09

Overleden vrouw aangetroffen bij woningbrand in Heerenveen

De woning is met linten afgezet
De woning is met linten afgezet © CAMJO media
De brandweer heeft zondag bij het bestrijden van een woningbrand in Heerenveen een overleden vrouw gevonden. De hulpdiensten werden rond 05.20 uur opgeroepen voor de brand, waarna de brandweerkorpsen uit Heerenveen en Tjalleberd zijn uitgereden.
Omdat niet meteen duidelijk was of er nog mensen in het huis aan de Gruttostraat waren, werd er opgeschaald naar een middelbrand.
Ter plaatse bleek dat er nog een persoon in huis was. Deze vrouw was al overleden. De brandweer heeft de vrouw uit het huis gehaald en overgedragen aan een ambulance. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het overlijden. Of het met de brand te maken heeft, is niet duidelijk gemaakt.
Voor zevenen kon de brandweer het sein 'brand meester' geven en terugkeren naar de kazerne. De politie noemt het een trieste afsluiting van de nachtdienst en wenst alle nabestaanden sterkte toe.
Om toegang te krijgen heeft de brandweer een ruit in de deur ingeslagen
Om toegang te krijgen heeft de brandweer een ruit in de deur ingeslagen © politie_zuidoostfryslan
07:05

Hardrijders bij Harlingen aan de kant gezet

De handhaving van Harlingen heeft zaterdagavond de bestuurders van twee auto's overgedragen aan de politie. De auto's reden volgens de handhaving met extreem hoge snelheid over een weg waar maar 50 km/uur gereden mag worden. De boa's hebben de bestuurders aan de kant gezet en de politie ingeschakeld. Er zijn twee proces-verbalen opgemaakt.
07:00

Goedemorgen

Welkom bij het 112-liveblog van vandaag. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.
Het 112-nieuws van gisteren vind je hier terug.