Peter Sagan moet opnieuw hartoperatie ondergaan
Foto: Cor Vos
zondag 17 maart 2024 om 12:31

Peter Sagan moet opnieuw hartoperatie ondergaan

Peter Sagan zal nog een tijdje niet in actie komen. De Slovaak was na een eerdere hartoperatie terug beginnen trainen, maar moet inmiddels opnieuw onder het mes. Dat laat de drievoudige wereldkampioen weten via zijn sociale mediakanalen.

Sagan beëindigde aan het einde van vorig jaar zijn carrière op het hoogste niveau op de weg, maar is wel nog geregeld op de mountainbike te vinden. Het is daar dat vorige maand de hartproblemen aan het licht kwamen. Sagan onderging nadien een hartablatie, een behandeling die wordt toegepast bij ernstige hartstoornissen.

Intussen had hij de trainingen weer hervat, maar dat ging niet van een leien dakje. “Terwijl ik aan het trainen was in Marseille speelden mijn hartritmestoornissen weer op. Niets om jullie zorgen over te maken, maar je zou kunnen zeggen dat mijn hart een pit stop nodig heeft. Volgende week onderga ik een nieuwe operatie en dankzij mijn vriend en cardioloog Roberto Corsetti ben ik er zeker van dat ik snel weer op de fiets zal zitten.”

Enkele dagen geleden werd Sagan nog voorgesteld bij zijn nieuwe ploeg Specialized Factory Racing. Zijn debuut in de nieuwe kleuren zal nu dus nog even op zich laten wachten.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
17 maart 2024 13:15
Zo kan je tegen de OS toch nooit meer in topvorm zijn? Nog afgezien van het feit dat hij zich nog moeilijk lijkt te kunnen motiveren voor koers?
    17 maart 2024 14:02
    @knightbiker, waar haal jij vandaan dat hij zich moeilijk kan motiveren?

    Hij heeft er inmiddels wel 2 hartoperaties voor over, dat zegt toch wel iets denk ik dan.
    17 maart 2024 14:54
    Gezien zijn laatste jaren als prof, ik zei ook ‘lijkt’ dus ik had het al genuanceerd. Tevens is een operatie ondergaan makkelijker dan de motivatie op te brengen voor training: kan nog zo een dure fiets kopen, als je niet traint levert dat weinig op…
17 maart 2024 13:52
Jeetje, Peter. "Zal je voorzichtig zijn?"

Reacties zijn gesloten.