Mindere PSV-vorm Lozano verklaard: 'Cocu gaf hem bepaalde vrijheid'

Mindere PSV-vorm Lozano verklaard: 'Cocu gaf hem bepaalde vrijheid'

17 maart - 09:29
37

Dat Hirving Lozano nog niet zo uitblinkt als in zijn eerste periode bij PSV, komt ook door zijn rol in het elftal van coach Peter Bosz. Dat oordelen de Mexicaanse journalist Daniel Reyes en Ruud Brood, voormalig assistent-coach van de Eindhovenaren.

"We zien nu een andere Lozano ten opzichte van zijn eerste periode bij PSV, omdat hij veel meer voor het team moet werken", zegt de in Nederland woonachtige Reyes tegen de NOS. "Hij begrijpt zijn rol en doet wat trainer Bosz van hem vraagt. Vroeger kon hij in deze situatie misschien sneller gefrustreerd raken. Hij vertelde in Dortmund dat hij na het slechte nieuws over zijn reservebeurt de knop snel kon omzetten. Maar ik begrijp de kritiek op Lozano ook wel. Hij heeft namelijk dit seizoen ook genoeg momenten gehad dat zijn spel verre van geweldig was."

Brood werkte in het seizoen 2017/2018 met Lozano. De aanvaller scoorde toen 21 keer en gaf 12 assists. "Hij kwam als nieuwe jongen binnen en was toen meteen niet af te stoppen, een absolute meerwaarde voor de ploeg. Phillip Cocu gaf hem ook een bepaalde mate van vrijheid, omdat daar ook zijn kracht lag", stelt Brood. "Als je naar het huidige PSV kijkt, al bekijk ik het natuurlijk van een afstand, vraagt de manier van spelen bij PSV ook een bepaalde discipline, zoals ik Peter Bosz ook ken. PSV doet het als team uitstekend, alleen komt Lozano niet helemaal uit de verf. Hij zou beter moeten kunnen."

De inmiddels 28-jarige Lozano was dit seizoen goed voor vijf goals en drie assists in 26 optredens. Met PSV speelt hij zondagavond de Eredivisie-topper tegen FC Twente.