'AZ-aanwinst' Van Duijn bijna amateur af: 'Zijn contract, bijna misdadig'

17 maart - 11:36 Laatste update: 11:59
31

De naderende overstap van Quick Boys-bekersensatie Sem van Duijn naar AZ is uitvoerig besproken in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De aanvaller gaat er zowel op sportief vlak als op financieel vlak behoorlijk op vooruit, stelt voormalig Feyenoord-verdediger Kaj Ramsteijn. 

"Ik denk dat het heel leuk is voor die jongen", aldus Ramsteijn over het Van Duijn-nieuws, deze week naar buiten gebracht door Voetbal International. "Volgens mij had hij een heel lang contract, voor heel erg weinig."

Volgens Ramsteijn komt het weleens voor dat amateurclubs een beetje misbruik maken van lokale jongens. "Die geven ze een paar honderd euro voor vier jaar. Dat is bijna misdadig, eerlijk gezegd. Dat moet je zo'n jongen niet aandoen. Maar leuk voor voor hem, een fantastische bekersensatie", besluit de centrumverdediger, tegenwoordig speler van VV IJsselmeervogels. 

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!