Jasper Philipsen schenkt Alpecin-Deceuninck vijfde monument
Foto: Cor Vos
zondag 17 maart 2024 om 09:37

Jasper Philipsen schenkt Alpecin-Deceuninck vijfde monument

Sinds Mathieu van der Poel besloot om zich in 2019 meer op het wegwielrennen toe te leggen, won Alpecin-Deceuninck maar liefst vijf monumenten. Vier keer met Van der Poel zelf, maar sinds gisteren ook één keer met Jasper Philipsen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De monumentenjacht van de broers Roodhooft werd geopend in 2019, maar met de Ronde van Vlaanderen van 2020 was het voor het eerst prijs. Van der Poel rekende af in de sprint met Wout van Aert, zo’n twee jaar later zou de Nederlander hetzelfde doen met Dylan van Baarle, Valentin Madouas en Tadej Pogacar.

In 2023 breidde Van der Poel zijn lijstje nog wat uit. In het voorjaar pakte hij uit met een indrukwekkende aanval op de Poggio in Milaan-San Remo, helemaal aan het einde van het voorseizoen deed hij hetzelfde op Carrefour de l’Arbre in Parijs-Roubaix. Monument drie en vier voor de ploeg waren een feit.

Van der Poel lag ook aan de basis van het vijfde monument van de ploeg, maar het was wel Jasper Philipsen die gisteren Milaan-San Remo won. Meteen de eerste grote eendagszege die niét door Van der Poel werd behaald.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
17 maart 2024 10:07
Interessant, deze inside information van de manager van MvdP!
    17 maart 2024 14:59
    Tis geregeld. Net Adri gesproken. Ze hadden het zelf niet bedacht.
17 maart 2024 10:00
Hopelijk krijgt MvdP er 2 meesterknechten bij die hem eens beter kunnen positioneren. Gister dacht je vooral aan een tactische fout boven op de Poggio. Maar Pogacar heeft het gewoon tig keer makkelijker met altijd 2 ploegmaten voor hem op kop. Als je ziet hoe overtuigend MvdP terugrijd naar Poga, dan denk ik wederom aan een gemiste kans. Kijk MvdP bouwt bijna in zijn eentje een ploeg op en dan is hij met 28 / 29 de gedroomde meesterknecht van de jongere Jasper, die zijn beste jaren nog voor hem heeft. Na Roubaix vond ik het al tijd om Jasper in de ruilen voor een paar meesterknechten. Maar nee, tis eerder zijn grootste concurrent. Jan Raas vloekte alles bij elkaar toen Gerrie Kneteman wereldkampioen werd. Volgend jaar wordt Jantje Raas wereldkampioen riep de klassieker-koning. En dat werd hij.
    17 maart 2024 10:26
    Ouwe wielrennen. Wielrennen is ploegensport. Zelfde geleuter als WVA kopwerk doet voor een NL , dan moet Wout naar een andere ploeg omdat hij zelf moet winnen. Matje heeft hele finale vanaf Capo Bertha lekker op p7 in wiel van UAE gezeten. Was gewoon niet goed genoeg. Op de remgrepen in afdaling Pogio zei al genoeg.
    17 maart 2024 11:46
    Op weg naar de Poggio had van der Poel nog 2 man voor zich en nog Philipsen achter zich, denk niet de UAE toen nog zoveel volk had. En toen van der Poel te ver zat bij de aanval van Pogacar, waren alle ploegmaats al lang en breed weg (behalve Philipsen), dus dat lag aan van der Poel zelf die zich veel te ver lieten uitzakken.

    En tot slot kan je klagen over concurrentie binnen de eigen ploeg als dat voor de 4e of 5e keer gebeurt en je maar kansen blijft mislopen (bijvoorbeeld een Stybar zou daar vroeger echt wel een punt hebben gehad), niet als je daar op je 29e eens voor de eerste keer mee geconfronteerd wordt.
    17 maart 2024 12:40
    ...komt daar ook nog eens bij dat Matthieu zijn koersstijl niet echt 'vraagt' om meesterknechten, tenzij wat afstopwerk misschien, maar dat kunnen Philipsen en co ook wel. Dat typische knechten bergop heeft hij ook niet vandoen want a) de heuvels zijn te kort en b) in echte bergritten doet hij sowieso niet mee. Daarmee is bewezen dat Alpecin gewoon een goed gebalanceerde ploeg heeft die overal meedoet.
    17 maart 2024 13:16
    Was gewoon niet goed genoeg?

    Uhm... wat moet je hier op zeggen
17 maart 2024 12:52
De indrukwekkende demarrage op Carrefour de l’Arbre vorig jaar had ik precies wel gemist?
    17 maart 2024 15:01
    Manier van fietsen zal straks al 30’er heus wel wat aan kunnen veranderen.
17 maart 2024 15:08
Overdreven kritische reactie. Maar dat gebeurt hier vaker. De wat objectievere beschouwingen niet te na gesproken.

Reacties zijn gesloten.