112

Vrouw (35) met tal van overtredingen slaat op de vlucht in gestolen auto

De schade aan de auto van de gevluchte vrouw.
De schade aan de auto van de gevluchte vrouw. © Politie Dordrecht via Instagram
Een 35-jarige automobiliste uit Dordrecht sloeg donderdag op de vlucht voor de politie. Dat gebeurde na een melding van een gestolen voertuig dat door de wijk Sterrenburg reed. Tijdens haar vlucht verloor de vrouw de macht over het stuur. Ze kwam tot stilstand op de Grote Hondring. Daarna rende de automobiliste weg, maar al snel werd ze aangehouden.
De Dordtse politie deelt het nieuws over de achtervolging zaterdagavond via Instagram. De politie laat weten dat de vrouw 'gevaarlijk' reed tijdens haar vlucht.
De vrouw is aangehouden voor meerdere strafbare feiten, waaronder het rijden in een gestolen voertuig en rijden onder invloed. Ook reed de bestuurder zonder rijbewijs. Daarnaast is zij aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval, gevaar of hinder veroorzaken op de openbare weg en tanken zonder te betalen.

Achtervolging vrouw met lachgasballon

Eerder deze week hield de politie ook al een vrouw aan tijdens een kilometerslange achtervolging door Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Een 24-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is woensdagochtend aangehouden vanwege het gebruik van lachgas in de auto. Ze kreeg toen direct een rijverbod, maar later die dag spotte de politie haar opnieuw achter het stuur.
Tijdens haar vlucht ramde ze onder meer de auto van een zwangere vrouw. Ook een agent raakte tijdens de achtervolging gewond: hij verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom terecht.
De auto van de 24-jarige vrouw is na de achtervolging meegenomen.
De auto van de 24-jarige vrouw is na de achtervolging meegenomen. © MediaTV
De vrouw kon worden aangehouden op de Algerabrug in Capelle aan den IJssel. Onderweg had haar auto een lekke band opgelopen. De automobiliste is aangehouden voor poging tot doodslag, rijden tijdens een rijverbod, rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl