Duizenden ‘zeer gevaarlijke’ plastic chemicaliën zijn nog steeds niet gereguleerd, zo blijkt uit het rapport

2

We zijn op dit moment eigenlijk meer plastic dan mens.

We doen ons best om het zoveel mogelijk te vermijden… maar het is echt niet mogelijk om het zoveel mogelijk te vermijden.

Het zit overal in.

CNN:

“Life in plastic; it’s fantastic”, zo luidt het liedje, maar in werkelijkheid worden kunststoffen en de chemicaliën die worden gebruikt om ze te maken steeds meer in verband gebracht met talloze schade aan de menselijke gezondheid en het milieu. En omdat er steeds nieuwe plastic chemicaliën op de markt komen, is het voor toezichthouders en beleidsmakers moeilijk om de omvang van het probleem te bepalen.

Nu hebben onderzoekers voor het eerst wetenschappelijke en regelgevende gegevens samengevoegd om een ​​database te ontwikkelen van alle bekende chemicaliën die bij de productie van plastic worden gebruikt.

Het is een duizelingwekkend aantal: 16.000 plastic chemicaliën, waarvan minstens 4.200 volgens de auteurs als “zeer gevaarlijk” worden beschouwd voor de menselijke gezondheid en het milieu.

“Slechts 980 van deze zeer gevaarlijke chemicaliën zijn gereguleerd door instanties over de hele wereld, waardoor er 3.600 chemicaliën overblijven die niet gereguleerd zijn – en dit zijn alleen de bekende chemicaliën”, zegt Martin Wagner, eerste auteur en projectleider van het PlastChem Report, vrijgegeven Donderdag.

“Er zijn nog veel meer ongereguleerde chemicaliën waarvan we ons gewoon niet bewust zijn hoe gevaarlijk ze kunnen zijn voor onze eigen gezondheid of het milieu ”, zegt Wagner, universitair hoofddocent biologie aan de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie in Trondheim.

Het rapport is belangrijk, zegt kinderarts en biologieprofessor dr. Philip Landrigan, directeur van het Program for Global Public Health and the Common Good en het Global Observatory on Planetary Health aan het Boston College.

“Het is de meest uitgebreide catalogus van chemicaliën in kunststoffen die ik vandaag heb gezien”, zegt Landrigan, die niet betrokken was bij de totstandkoming van het rapport.

Landrigan was echter de hoofdauteur van een enorme onderneming van de Minderoo – Monaco Commission on Plastics and Human Health, een mondiaal consortium van wetenschappers, gezondheidswerkers en beleidsanalisten die belast zijn met het volgen van kunststoffen vanaf de creatie tot aan het eindproduct.

In zijn rapport van maart 2023 stelde het consortium vast dat “kunststoffen in elke fase van de levenscyclus van plastic in verband worden gebracht met schade aan de menselijke gezondheid”, aldus Landrigan.

“Dit nieuwe rapport onderstreept wat we hebben ontdekt: kunststoffen vormen een zeer reële bedreiging voor de menselijke gezondheid”, voegde hij eraan toe. “De kunststoffen en de chemicaliën die erin zitten vereisen een veel strengere regelgeving dan tot nu toe.”

Advertisement

Elon Musk heeft mijn twitter-account vermoord. Volg mijn nieuwe account HIER.


Het PlastChem Report schetst een systematische aanpak voor het identificeren en prioriteren van zorgwekkende chemicaliën die kunnen worden gebruikt door agentschappen en toezichthouders over de hele wereld, inclusief degenen die de aprilbijeenkomst van het International Negotiating Committee on Plastic Pollution bijwonen. De commissie maakt deel uit van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties, dat zich ertoe heeft verbonden om tegen eind 2024 een Mondiaal Plasticverdrag tussen 175 landen te ontwikkelen.

Lees meer
Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen in Europa vergiftigd is met grote hoeveelheden BPA

“Het belangrijkste criterium dat we hebben gebruikt is toxiciteit”, zei Wagner. “Van veel van deze chemicaliën is bekend dat ze zeer giftig zijn voor de menselijke gezondheid of het milieu. Ze zijn kankerverwekkend, mutageen of giftig voor de voortplanting. Sommige hebben orgaanspecifieke toxiciteit, meestal de lever, omdat veel van de chemicaliën daar uit de bloedsomloop worden geabsorbeerd .”

Andere chemicaliën zoals ftalaten, bisfenolen, vlamvertragers en pesticiden zijn ook hormoonontregelaars , die de hormonen van het lichaam verstoren en bijdragen aan zwaarlijvigheid, een laag geboortegewicht, zwangerschapsdiabetes, sommige vormen van kanker, geboorteafwijkingen en neurologische ontwikkelingsstoornissen, zei Wagner.

Het is verbazingwekkend dat dit nog niet is doorgedrongen.

Maar… er zal iets aan gedaan moeten worden. Naast het simpelweg stilleggen van de productie en het verbranden van het plastic dat al bestaat, zullen we nieuwe behandelingen nodig hebben om het uit ons lichaam te verwijderen. We zullen ook op de een of andere manier de watervoorziening moeten zuiveren. Ik heb geen idee hoe. Het zit in het grondwater, de oceanen en overal elders.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Landen die giftige, penisverkleinende chemicaliën uit drinkwater proberen te verwijderen

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
Henk
1 maand geleden

Natuurlijk meldt de MSM hierover, want platic komt van olie, en daar mag het klootjesvolk in de toekomst geen gebruik meer van maken. Waar ze uiteraard niet over melden zijn de 100% niet-gereguleerce nanodeeltjes die in steeds meer producten verwerkt worden, én niet over de extreem schadelijke cocktail van elektromagnetische stralingen waar bijna niet meer aan te ontsnappen is.

Pjotr
Pjotr
1 maand geleden

Al meer dan vijftig jaar geleden werd bekend dat alle plastics, en toen in het bijzonder PVC, hormoonverstorende stoffen afscheiden die geslachtsveranderingen veroorzaakten bij zoetwatervissen en amfibieën. Ze zijn niet te filteren, zelfs niet door condensatie en zijn ondertussen overal, ook in het regenwater. Veroorzaken onevenwicht in de hormoonbalans tijdens de zwangerschap. De gevolgen zien we; vroeger uiterst zeldzame afwijkingen die we nu zelfs geen afwijkingen meer mogen noemen. Er zitten er in elke schoolklas wel een paar met voor ons rare genderidentiteiten.
Omdat er meer dan vijftig jaar geleden niet beslist werd te stoppen met plastiek en in het bijzonder PVC lopen er vandaag hele drommen abnormalen rond die inderdaad zo geboren werden en zullen we daar maar mee moeten leren leven. De bevolkingsgroei stopt, en geen enkel werelddeel zal daar aan ontsnappen. Binnen enkele duizenden jaren zullen er heel wat minder mensen zijn dan vandaag. Als tenminste de gewervelden die allemaal twee geslachten kennen niet volledig uitsterven of volledig afhankelijk worden van kunstmatige voortplanting.
Brave New World. Zonder complotten, gewoon uit hebzucht.