Marciano Vink pleit voor volstrekt onbekende naam in basiself van Ajax zondag

16 maart 2024, 17:37
Foto: © ESPN

Ajax kampt met de nodige personele problemen in aanloop naar de competitiewedstrijd van zondag (16.45 uur) tegen Sparta Rotterdam. Marciano Vink pleit voor het basisdebuut van een volstrekt onbekende naam: Dies Janse.

In het televisieprogramma Voetbalpraat van ESPN wordt vrijdagavond aangestipt dat het voor Ajax lastig zal worden om zondag met vijf fitte verdedigers aan te treden. Ahmetcan Kaplan en Josip Sutalo kwamen niet ongeschonden uit het Conference League-duel van donderdag met Aston Villa (4-0 nederlaag), waardoor trainer John van ’t Schip tegen Sparta mogelijk zal moeten puzzelen.

Artikel gaat verder onder video

“Je hebt Dies Janse uit Jong Ajax”, oppert Vink. “Hij is een speler uit Ajax Onder-18. Maandag speelde hij met Jong Ajax tegen De Graafschap (0-2 overwinning). Hij was met afstand de man van de wedstrijd. Hij heeft de overwinning ook echt binnengesleept voor Jong Ajax. Het is een speler die vrij stoïcijns is.” 

Presentator Milan van Dongen vraagt zich af of Janse, achttien jaar, nu al voor de leeuwen gegooid moet worden. De jeugdexponent speelde nog niet voor de hoofdmacht van Ajax. Sterker nog: Janse zat nog niet eens bij de wedstrijdselectie van het eerste en is daarmee een volstrekt onbekende naam bij Ajax 1. In de Keuken Kampioen Divisie staat de teller op tien optredens voor Jong Ajax. “Wie heb je anders?”, repliceert Vink.

Wanneer de naam van Jakov Medic wordt geopperd door Van Dongen, antwoordt Vink dat die ‘in geen eeuwen gezien is’. De Kroatische centrumverdediger behoort overigens vrijwel altijd tot de wedstrijdselectie van Van t’ Schip, maar moet het voornamelijk stellen met invalbeurten. Hij deed op 3 maart in de competitie tegen FC Utrecht (2-0 zege) voor het laatst mee bij Ajax, doen zes minuten als invaller. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja ik had ook aan Janse gedacht, maar hij behoort niet tot de selectie. Janse is een talentvolle centrale verdediger, uiterlijk lijkt hij op een mix van Schuurs en De Ligt. Hij is groot, oogt stevig en is alert.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

We hebben je nooit over hem gehoord joh. Google zeker

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Maak je dan zo speler niet kapot in dit elftal?

SJ24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Natuurlijk niet. Hij is niet van glas.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naja vind het zelf ook een beetje tricky, doet i het goed dan wordt hij helemaal opgehemeld en moet er altijd in. Maar de wedstrijd erna kan die net als Martha weer kapot gemaakt worden. Voetbal wereld is hard zeggen ze dan, maar soms moet je de spelers beschermen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je vergeet vos kramer

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze kunnen beter zorgen voor 1 leider in het team en geen 11 lijders. Dan pas kan je dit soort talenten inbrengen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen