Gijp en Derksen kraken Henderson: 'Al met al is het een aankoop van niks'

Gijp en Derksen kraken Henderson: 'Al met al is het een aankoop van niks'

16 maart - 12:07
100

René van der Gijp en Johan Derksen zijn van mening dat Jordan Henderson niets toevoegt aan Ajax. De Engelse middenvelder werd gezien als de nieuwe leider van de Amsterdammers, maar volgens de analisten stelt hij niet veel voor.

"Al met al, is die Henderson natuurlijk ook een aankoop van niks", begint Van der Gijp in de uitzending van Vandaag Inside. "Nee joh. Maar dat heb ik van te voren gezegd, dat is zo’n ijverige jongen op het middenveld, maar hij voegt niks toe", reageert Derksen. Wim Kieft deelt de mening van Van der Gijp en Derksen niet en vindt Henderson naar eigen zeggen een 'fantastische speler'.

"Waarom vindt Wim hem zo fantastisch?", vraagt Van der Gijp zich af. "Hij zet de lijnen uit, hij passt naar de juiste kleuren", reageert Hélène Hendriks. Derksen is het er totaal niet mee eens en onderbreekt Hendriks. "Ben je gek? Obligaat is het. Onbegrijpelijk dat die man voor het Engelse elftal geselecteerd is", aldus Derksen.

Henderson weet tot nu toe zijn stempel nog niet echt te drukken op Ajax. Afgelopen donderdag werd hij met Ajax in zijn geboorteland door Aston Villa uit de Conference League geknikkerd. Zondagmiddag wacht Sparta Rotterdam op Het Kasteel.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!