Ayoub teleurgesteld in Excelsior: 'Zelfs de spelersgroep heeft dat gevraagd'

Ayoub teleurgesteld in Excelsior: 'Zelfs de spelersgroep heeft dat gevraagd'

16 maart - 08:12
46

Yassin Ayoub baalt stevig van de behandeling die hij krijgt van Excelsior. De dertigjarige middenvelder mag nog altijd niet meetrainen, hoewel de selectie van trainer Marinus Dijkhuizen geplaagd wordt door blessures.

Het verhaal van Ayoub is bekend: hij mocht afgelopen zomer vertrekken van Excelsior, maar een transfer bleef uit. De oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord staat daardoor nog altijd onder contract bij de Kralingers. Hij is echter volledig op een zijspoor gezet, tot zijn eigen onbegrip.

Ayoub mag zelfs niet meetrainen met het eerste elftal. Een echte verklaring kreeg hij niet. "Niels van Duinen (technisch manager Excelsior, red.) zei: Er is veel gebeurd. In hun optiek is dat misschien zo, dat ze het heel zwaar hebben opgevat, maar ik vind niet dat je ineens je speler weg moet duwen", reageert hij bij ESPN. "Waarom kan ik niet gewoon meetrainen als we bijvoorbeeld acht geblesseerde spelers hebben?"

Excelsior miste afgelopen week bijna een voltallig elftal tegen AZ en leed de zesde Eredivisie-nederlaag op rij. Op de training moest reservekeeper Norbert Alblas zelfs een aantal keer bijspringen als gelegenheidsback. "Ik vind dat heel jammer en heel pijnlijk", reageert Ayoub. "Zelfs de spelersgroep heeft gevraagd of ik weer mee kan trainen, maar ze doen dat nog steeds niet. Je hoort allerlei verhalen, maar dat kan ik niet zomaar op tafel leggen, omdat ik ook niet weet of dat zo is. Maar ik denk niet dat de trainer de enige is die dit beslist."

Ayoub heeft geen contact meer met Dijkhuizen, laat hij weten. Zijn contract bij Excelsior loopt aan het einde van dit seizoen af.