Wielrenner Jonas Bresseleers (24) overleden na aanrijding met vrachtwagen
zaterdag 16 maart 2024 om 10:30

Wielrenner Jonas Bresseleers (24) overleden na aanrijding met vrachtwagen

Bij een zwaar verkeersongeval in het Belgische dorp Meer is vrijdag 15 maart Jonas Bresseleers, een 24-jarige wielrenner, om het leven gekomen, zo meldt zijn ploeg Acrog-Tormans. Bresseleers liep bij de aanrijding een zware hoofdwond op en overleed korte tijd later ter plaatse. Het is in vijf jaar tijd het tweede dodelijke ongeval voor een renner van de ploeg.

Bresseleers reed vlak bij het kruispunt van Blauwputten met Tolberg, toen hij werd aangereden door een vrachtwagen, zo meldt Het Nieuwsblad. Er is een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen. De bestuurder van de vrachtwagen was een 29-jarige man uit Meer. Hij deed nog een vergeefse poging om de 24-jarige renner te reanimeren, maar de hulp mocht helaas niet meer baten.

Tweede ongeval voor Acrog-Tormans in vijf jaar tijd
Het plotse overlijden van Bresseleers komt hard aan bij de ploeg Acrog-Tormans. “Woorden schieten tekort voor dit onnoemelijk drama. Veel sterkte, moed en kracht aan de nabestaanden om dit verlies te dragen”, schrijft de formatie op Facebook. Vijf jaar eerder maakte de ploeg al eenzelfde gruwelijke situatie mee. Toen was het Stef Loos, ploegmaat van Bresseleers, die omkwam tijdens een verkeersongeval.

Loos werd die dag gegrepen door een bestelwagen tijdens een wielerwedstrijd, waar Jonas Bresseleers zelf ook aan meedeed. Dit gebeurde nadat hij, samen met een dertigtal andere renners, zonder het te beseffen van het parcours was geraakt. Bresseleers kwam er destijds met enkele lichte verwondingen vanaf. Vijf jaar later heeft het noodlot toch toegeslagen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2024 14:56
Hoogstraten en omgeving, zeer rustig fietsen, maar waar je nooit echt gerust bent, waar voorrang van rechts nog geïnterpreteerd wordt als voorrang van rechtdoor. Enkele weken geleden nog een jongen van 12 daar doodgereden door een vrachtwagen op het fietspad in Meer. Heel veel gefietst daar in de streek. Onveiligheid troef, macht van de sterkste op de weg ... Jonas Bresseleers werd nog Belgisch kampioen bij de studenten twee jaar geleden, https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/jonas-bresseleers-belgisch-studentenkampioen-in-vlucht-met-vier-twee-uur-tussen-hangen-en-wurgen~a2265e4a/ Hij maakte deel uit van de club van Balen, met Remco Evenepoel, en de eveneens betreurde Stef Loos, die om het leven kwam in 2019 tijdens de koers, waar Jonas ook zwaar gewond werd bij hetzelfde ongeval. Ongeluk komt nooit alleen, zo blijkt maar weer. Het mag stoppen nu, geen nood aan een tweede 'Scheldepeloton' ...
16 maart 2024 10:41
Bizar! RIP
16 maart 2024 11:03
Neverending story. RIP en sterkte aan de nabestaanden.
16 maart 2024 11:13
Kleine fout in het artikel. Jonas reed niet bij acrog Tormans maar voor De dijlespurters vv Mechelen. https://m.facebook.com/dijlespurters.be/
    16 maart 2024 18:03
    Enkel het laatste seizoen bij Dijlespurters. De jaren ervoor bij Acrog ...

Reacties zijn gesloten.