'Feyenoord-commissaris wil toeslaan bij City', Te Kloese gewezen op 'wespennest'

'Feyenoord-commissaris wil toeslaan bij City', Te Kloese gewezen op 'wespennest'

16 maart - 09:47
60

Glenn van der Kraan is in beeld bij Feyenoord als nieuwe hoofd jeugdopleiding. De Rotterdammers moeten op zoek naar een vervanger van Rini Coolen, die aan het einde van het seizoen vertrekt.

Met Jelle Goes en Koen Stam heeft Feyenoord twee mensen in huis die de competenties hebben om het stokje over te nemen, maar volgens het Algemeen Dagblad zijn zij niet in beeld of niet geïnteresseerd. Commissaris Sjaak Troost maakt zich intern sterk voor Glenn van der Kraan, die momenteel met de jongste jeugd werkt bij Manchester City. In de opleiding van de Premier League-grootmacht is hij 'Head of Coaching'.

De 34-jarige Van der Kraan was tussen 2011 en 2020 al actief bij Feyenoord. Hij begon als jeugdtrainer en groeide uit tot coördinator onderbouw. 'Naast het jeugdtrainerschap heeft Van der Kraan zich vanaf het begin gericht op innovatie in het voetbal. Hij zette samenwerkingsverbanden op met diverse universiteiten om onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de werking van het brein en hoe kijkgedrag kan worden getraind in het voetbal', schreef Feyenoord bij zijn vertrek naar City.

Het AD stelt wel de vraag waarom Troost zich hard maakt voor Van der Kraan. 'Als dat op basis van zijn kwaliteiten is, is dat prima. Als dat, zoals in het verleden met regelmaat van de klok gebeurde bij Feyenoord, vooral is om een bepaald kamp op Varkenoord tevreden te stellen natuurlijk niet', schrijft de krant. 'Ook dat zal Te Kloese messcherp moeten beoordelen met het risico dat hij net als voorganger Frank Arnesen, die Stanley Brard ooit weg stuurde, vijanden creëert in het wespennest Varkenoord.'