Artikel uit 1972 in Der Spiegel bewijst: Militaire weermanipulatie door de VS is sinds 1963 gebruikelijk

1

Journalisten hadden vroeger nog veel beroepseer en de nodige honger om naar de waarheid te zoeken en daarover te berichten. Der Spiegel, destijds een tot ver buiten de landsgrenzen erkend kwaliteitsmedium, publiceerde de oude artikelen online, die zeker de moeite waard waren om te lezen. Degenen die tegenwoordig over ‘chemtrails’ praten, bedoelen vaak de manipulatie van het weer met behulp van geo-engineeringmaatregelen. Het artikel uit 1972 bewijst dat dit uiterlijk sinds 1963 door de VS voor militaire doeleinden op grote schaal wordt uitgevoerd, meldt Report24.

Veel mensen voelen zich tegenwoordig ongemakkelijk en bang als ze naar de lucht kijken. Voor hen is elke contrail een ‘chemtrail’, dat wil zeggen een maatregel om het weer kunstmatig te beïnvloeden.

Technologie al meer dan 50 jaar bekend en bewezen

Over de vraag of dit technisch mogelijk is, lopen de meningen uiteen. Vooral de huidige “systeemjournalistiek” ontkent alles en verbant berichten over chemtrails naar het rijk van mythen en sprookjes. Maar met het nu opgedoken artikel van Der Spiegel wordt het duidelijk: het Amerikaanse leger beschikt al meer dan vijftig jaar over de kennis en het vermogen om het weer kunstmatig te beïnvloeden met behulp van sproeivliegtuigen. Dit laat uiteraard niet automatisch de veronderstelling toe dat elke contrail aan de hemel een dergelijke weersbeïnvloedende maatregel vertegenwoordigt. Maar de theoretische mogelijkheid bestaat.

Wat is erger: bommen of regen?

Het artikel uit Der Spiegel, nummer 29, 1972, had de titel “Wolken gemolken”. Het doelde op de Vietnamoorlog. Inleidende tekst: “Wat is erger”, vroeg een Amerikaanse regeringsfunctionaris cynisch, bommen laten vallen of regen? De Amerikanen in Vietnam, zo bleek vorige week, deden beide.

Regenoperaties tijdens de Vietnamoorlog werden uitgevoerd door maximaal vier C-130 Hercules-transportvliegtuigen, gestationeerd op Udorn Air Base in Thailand. Hun missie was blijkbaar topgeheim. Volgens de toenmalige Amerikaanse senator Claiborne Pell (Democraat) openden de militaire machines ‘Pandora’s Box’ boven de Vietcong.

De grond onder de voeten van de vijand in modder veranderen

Gifgas, ontbladeringsmiddelen, virussen, radioactieve straling – en uiteindelijk regen – werden als wapen gebruikt. Vanaf 1963, en vooral tussen 1967 en 1971, veroorzaakten de Verenigde Staten zware regenval boven vijandelijke posities en wegen. Voor dit doel werden wolken “geïnoculeerd met chemicaliën”. Het doel was om de aanvoerroutes onbegaanbaar te maken en de luchtverdediging van de Vietcong te belemmeren of uit te schakelen. Er wordt herhaaldelijk gesproken over “kunstmatig veroorzaakte overstromingen” en “kunstmatig gegenereerde stromen”. De regenval moet dus enorm zijn geweest.

De politici die het wisten waren alles behalve unaniem blij met deze oorlogsmaatregelen. De (goede) reden was dat de langetermijngevolgen voor de natuurlijke waterbalans niet konden worden ingeschat.

Door zilverjodide te gebruiken, vallen er in korte tijd enorme hoeveelheden regen

De gebruikte chemische stof was zilverjodide. Als er een ‘regenklare’ wolk mee wordt besproeid, vormen zich grotere ijskristallen en begint de zware regen na ongeveer 20 minuten. Tests in Australië hebben aangetoond dat 20 gram zilverjodide een miljoen kubieke meter water kan laten regenen.

Het regenwapen was destijds echter niet bijzonder nauwkeurig, omdat de natuurkrachten niet precies konden worden berekend of gepland: de wind kon roet in het eten gooien en er zouden ook kunstmatige tornado’s zijn ontstaan. Er wordt gezegd dat de regenmakers hun eigen basis onder water hebben gezet.

Advertisement

Schandaal ontmaskerd door Seymor M. Hersh

De verslaggever die de zaak destijds aan het licht bracht was niemand minder dan Seymor M. Hersh (nu 86 jaar oud). De regenoorlog zou destijds absoluut topgeheim zijn geweest, het Pentagon ontkende het en de beruchte Henry Kissinger zorgde er persoonlijk voor dat informatie erover schaars bleef.

We hebben ook onderzoek gedaan naar het artikel in de New York Times waar Der Spiegel destijds naar verwees.

De meeste geïnterviewde functionarissen waren het erover eens dat het project een van zijn belangrijkste doelstellingen had bereikt: het dichtslibben van wegen en het onder water zetten van communicatieroutes. Maar er waren ook veel militairen en overheidsfunctionarissen die betwijfelden of het project dramatische resultaten had opgeleverd.

New York Times, 3 juli 1972, Seymor M. Hersh

De maatregelen werden genomen in combinatie met het lokale weerfenomeen ‘moesson’, dat werd geïntensiveerd en uitgebreid. Uiteraard vindt de moesson plaats van mei tot begin oktober. Een CIA-informant zou destijds hebben toegegeven dat er al sinds 1963 kunstmatige regen werd gebruikt, toen dictator Jean-Baptiste Ngô Đình Diệm ‘problemen had met de boeddhisten’ in Vietnam.

Operatie Pop-Eye bracht zure regen met zich mee die apparatuur beschadigde

De weeroorlog werd bevolen of bevestigd door het Witte Huis. De naam van de geheime missies was aanvankelijk “Operatie Pop-Eye” – er zouden ook twee andere namen zijn gebruikt, maar die werden destijds niet genoemd. Als je het artikel in de New York Times zorgvuldig bestudeert, kunnen er destijds andere chemicaliën dan zilverjodide zijn gebruikt. Dit leverde een goed strategisch effect op tegen wolken die vijandelijke installaties in Noord-Vietnam beschermden.

En het had nog een belangrijk neveneffect: het regenwater werd zo zuur dat het een grotere impact had op mechanische apparatuur. Het ontwikkelde dus een bepaald zuur effect op metalen. Niet alleen werden wegen onbegaanbaar, ook radarsystemen en motorvoertuigen raakten beschadigd. Dit maakte geen deel uit van het oorspronkelijke plan; het zou een praktisch neveneffect zijn geweest, legde een informant aan de journalist uit. De wetenschappelijke basis hiervoor werd gelegd door onderzoekers van de Amerikaanse marine.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Geen complottheorie meer; Ze GEVEN TOE dat ze Chemtrails gebruiken!

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Danny
Danny
1 maand geleden

Wie zoekt die vindt…

IMG_20240313_163129_968