Terug naar de krant

NRC Haagse Zaken

Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin we je wekelijks bijpraten over alles wat gebeurt op en om het Binnenhof. De presentatie is in handen van Guus Valk.

za - 16 maart 2024
De week waarin de PVV écht geaccepteerd werd als regeringspartij

De week waarin de PVV écht geaccepteerd werd als regeringspartij

Leeslijst podcast NRC Haagse Zaken

Ze voelden zich door elkaar geschoffeerd. Ze namen elkaar de maat in talkshows en op sociale media. En Pieter Omtzigt liep zelfs weg van de formatietafel. Maar de afgelopen week bleek dat informateur Kim Putters PVV, VVD, NSC en BBB toch aan elkaar heeft weten te binden. De toverformule: een extraparlementair programkabinet.

In deze aflevering van Haagse Zaken vertellen Lamyae Aharouay en Rik Rutten je alles over deze formule en de betekenis van het verslag dat Kim Putters deze week presenteerde. Is zijn oplossing wel zo anders, uniek en nieuw als de formerende partijen willen doen voorkomen? En hoe werd de PVV voor het eerst écht een geaccepteerde regeringspartij?  

Heeft u vragen, suggesties of ideeën over onze journalistiek? Mail dan naar onze ombudsman via ombudsman@nrc.nl.

Verder lezen

Putters ziet heil in rechts kabinet, waarvan Wilders geen premier wordt - wat volgens PVV-leider ‘pijnlijk’ en ‘ondemocratisch’ is

Geen premier Wilders: partijleiders willen meerderheidskabinet, maar zelf in de Tweede Kamer blijven

Gasten:
Lamyae Aharouay en Rik Rutten
Presentatie:
Guus Valk
Redactie & productie:
Ignace Schoot
Montage:
Pieter Bakker
Foto:
ANP / Robin van Lonkhuijsen

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in