'Marko voegde speciale clausule zelf toe aan contract Verstappen'

  • Gepubliceerd op 15 maa 2024 16:46
  • comments 32
  • Door: Bob Plaizier

De situatie rondom het team van Red Bull Racing blijft onrustig. Na het onderzoek naar teambaas Christian Horner, bleven er veel opvallende geruchten naar buiten komen. Ook over Max Verstappen gingen veel geruchten rond rond, het lijkt er op dat Helmut Marko zelf een opvallende clausule heeft toegevoegd aan het contract van de Nederlander.

Het is geen geheim dat Verstappen zich loyaal heeft verklaard aan teamadviseur Helmut Marko. Toen Marko in Saoedi-Arabië suggereerde dat hij mogelijk zou worden geschorst door Red Bull, was Verstappen heel duidelijk. Hij liet doorschemeren dat zijn toekomst ook afhangt van de toekomst van Marko. Eerder meldden meerdere media al dat Verstappen in zijn contract een clausule heeft staan waarin wordt vermeld dat hij kan vertrekken als Marko weggaat bij het team.

Verstappen en Marko wilden daar niet te veel over zeggen. In Saoedi-Arabië ging het wel veel over de clausule, omdat Marko dus stelde dat hij mogelijk zou worden geschorst. Volgens de Britse krant The Telegraph is er iets opvallends aan de hand met deze clausule. Volgens de krant bestaan er binnen Red Bull twijfels over dit gedeelte van het contract, Marko zou deze namelijk zelf hebben toegevoegd aan de verbintenis van Verstappen. Volgens The Telegraph wist niemand bij Red Bull Racing en het Red Bull-concern van deze clausule af.

Rimmer

Posts: 11.719

Tuurlijk. Ze hebben geen advocaten die het allemaal tot in de punt komma doorlezen.
Marko kan er zo wat tussendoor gooien en Hekman heeft het door. Tuurlijk. Welterusten Telegraph.

De hele saga is al voorbij. Slechts enkele media doen nog verwoede pogingen en Toto roept nog futloos een en ander... [Lees verder]

  • 44
  • 15 maa 2024 - 16:58

Reacties (32)

Login om te reageren
  • https://youtu.be/2gwcPDKqdJQ

    • + 2
    • 15 maa 2024 - 16:50
  • Max und der Helmut knepen samen stiekum een oogje dicht toen ze deze best wel bijzondere clausule achter iedereens rug om bekokstoofden...

    • + 4
    • 15 maa 2024 - 16:56
    • VestAan

      Posts: 501

      Bij Marco is een oogje dichtknijpen hetzelfde als twee oogjes dichtknijpen, afhankelijk van wel oog dan.

      • + 2
      • 15 maa 2024 - 18:47
    • WC MAX

      Posts: 6.240

      Gewoon met de Kugelschreiber er ff zelf bijgepend die dekselse Marco. Niemand die het zag

      • + 0
      • 15 maa 2024 - 22:31
    • DBGates

      Posts: 3.771

      Wie is Marco?

      • + 0
      • 16 maa 2024 - 08:02
    • WC MAX

      Posts: 6.240

      Heb het voor je opgezocht.
      Marco Polo (Venetië of Korčula, 1254 – Venetië, 8 januari 1324) was een Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger. Met zijn vader Niccolò en oom Maffeo Polo bereisde hij tussen 1271 en 1295 voor Europa grotendeels onbekende gebieden zoals Perzië, China en Indië. Hij wist in dienst van de Mongoolse heerser Koeblai Khan unieke informatie over Azië te verzamelen. Na terugkeer in Venetië beschreef hij, samen met de romanschrijver Rustichello van Pisa, de door hem bezochte landen in Il Milione (Nederlandse titel: De wonderen van de Oriënt). Dit boek had in de late middeleeuwen grote invloed op het Europese beeld van het oosten. Marco Polo beschreef de pracht en luister van China en het Mongoolse Rijk en vermeldde vele in Europa onbekende zaken zoals het gebruik van papiergeld, steenkool, het bestaan van Japan, etc. De door Marco Polo opgedane geografische kennis werd gebruikt door gerenommeerde cartografen en stimuleerde, aan de vooravond van het tijdperk van de grote ontdekkingen, ontdekkingsreizigers als Christoffel Columbus.

      Maar die bedoelde ik natuurlijk niet, ik bedoelde MarKo Helmut, vaderfiguur van Max natuurlijk

      • + 1
      • 16 maa 2024 - 08:43
    • DBGates

      Posts: 3.771

      @wcmax

      Ik dacht dat je Marco bakker bedoelde

      Marco Bakker
      In 1963 was hij de zanger van het nummer Drie schuintamboers, dat op de B-kant stond van het grammofoonplaatje Katootje uit de tv-show van Wim Sonneveld (uitgevoerd door zijn solisten).

      Na zijn opleiding aan het conservatorium in Amsterdam maakte hij in 1965 zijn debuut met de voor hem geschreven opera De droom op het Holland Festival. Zijn eerste grote tournee vond plaats in 1973 in de Verenigde Staten, waar hij 18 concerten gaf. In Nederland is Marco Bakker vooral bekend van zijn tv- en radio-optredens en in het bijzonder van zijn nieuwjaarsconcerten. Midden jaren 60 trad hij met Jenny Arean op in televisiemusicals. Bij het grote publiek werd hij in 1974 pas echt bekend met het door de TROS uitgezonden Muziek uit Duizenden. Ook speelde hij een rol in de Theo en Thea-film Theo en Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium en in de aflevering Medium raar van Flodder.

      Bakker kreeg, na een eerder huwelijk met Patricia Madden, eind jaren 70 een relatie met actrice Willeke van Ammelrooy, met wie hij in 1989 huwde.

      Eind oktober 1997 kwam hij in het nieuws doordat hij onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakt had op het parkeerdek van de Amsterdam ArenA. Hierbij kwam de 38-jarige Arja Mesker-de Groot om het leven. Hij werd hiervoor in 1998 veroordeeld. Hij raakte een jaar zijn rijbewijs kwijt en kreeg de keuze tussen een celstraf van een half jaar of 240 uur dienstverlening.[1] Dit had negatieve gevolgen voor zijn imago en carrière.

      Marco Bakker presenteert een licht-klassiek radioprogramma op zondagochtend bij de regionale omroep Radio M Utrecht. Wegens het grote succes in 2008 maakte Bakker opnieuw een theatertournee door heel Nederland met "De 3 Baritons" (Henk Poort, Ernst Daniël Smid, Marco Bakker) die in december 2009 van start ging en afsloot in Koninklijk Theater Carré in maart 2010.

      In 2023 nam de artiest deel aan het televisieprogramma Beste Zangers.[2]

      Ben blij dat het duidelijk is geworden

      • + 1
      • 16 maa 2024 - 09:46
    • Marco Polo of Marco Bakker is niet te vergelijken dan met deze Marco.
      Marco Van Basten, drievoudig Europees voetballer van het Jaar en tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar, wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. De voormalige aanvaller werd geroemd om zijn balvastheid, techniek, tactische klasse en manier van afronding. Hij maakte tijdens zijn actieve carrière als speler vooral furore bij Ajax en AC Milan. In Amsterdamse dienst won de spits onder meer drie landstitels en de European Cup Winners Cup. In 1987 nam hij afscheid van het Nederlandse publiek en zette hij zijn loopbaan voort in Italië bij AC Milan, waar hij net als bij Oranje een succesvol duo vormde met Gullit. Daar won hij een aantal grote prijzen, waaronder drie keer de Europacup I / UEFA Champions League, twee wereldbekers en drie keer de Europese Supercup.[3]

      In 1988 wist Van Basten met het Nederlands elftal Europees kampioen te worden in West-Duitsland. De treffer die Van Basten maakte in de finale tegen de Sovjet-Unie wordt door voetbalfans nog steeds gezien als een van de meest memorabele doelpunten ooit.

      Op 17 augustus 1995 nam Van Basten op 30-jarige leeftijd vroegtijdig afscheid van het profvoetbal wegens een ernstige enkelblessure. Op dat moment was hij al bijna twee en een half jaar niet meer aan spelen toegekomen, sinds zijn laatste duel tegen Olympique Marseille in de finale om de UEFA Champions League.

      Na zijn afscheid liet Van Basten het voetbal links liggen en focuste hij zich met name op golf. Tot hij in 2003 aan de slag ging met de trainerscursus bij de KNVB. Na afronding daarvan trad hij in dienst bij Ajax als trainer van de beloften. Een jaar later werd hij echter door de KNVB gevraagd om bondscoach te worden van het Nederlands elftal als opvolger van Dick Advocaat. Deze functie vervulde hij tot en met het EK voetbal in 2008. Na het Europese kampioenschap keerde hij in de zomer terug bij Ajax als trainer van het eerste elftal. Dit bleef hij tot en met 6 mei 2009, waarna hij ontslag nam vanwege teleurstellende resultaten.

      • + 0
      • 16 maa 2024 - 13:03
  • Rimmer

    Posts: 11.719

    Tuurlijk. Ze hebben geen advocaten die het allemaal tot in de punt komma doorlezen.
    Marko kan er zo wat tussendoor gooien en Hekman heeft het door. Tuurlijk. Welterusten Telegraph.

    De hele saga is al voorbij. Slechts enkele media doen nog verwoede pogingen en Toto roept nog futloos een en ander maar het is al klaar. De echte angel is eruit, niemand is meer geschokt, de appjes bleken weinig interessant en mevrouw is op non actief gezet wegens het aanleveren van bewijzen waar mee geknoeid bleek te zijn.
    De procedure staat toe dat ze in beroep kan gaan en dat zou zij nu gaan doen. Het gaat niks opleveren. Zonder nieuwe schokkende feiten zal de aandacht alleen maar meer en meer verslappen. Twee raceweekenden met lachende en juichende RB medewerkers en een RB top die gezamenlijk besloten heeft dat Marko en Horner beide mogen blijven omdat Max opriep tot rust, maakte dat Ford besloten heeft door te gaan en dat de grote Ford baas opeens opvallend stil is na wat media gebraak, Honda hoorde je sowieso al niet want Horner noch Marko heeft hen ooit kwaad gedaan of verkeerd behandeld. De Japanners weten nog wat respect is.
    Tenzij er iets heel schokkends naar buiten gaat komen (ik ziet het niet gebeuren) sust dit steeds verder uit. Xandra kan nog wel om zich heen slaan en van alles roepen, zelfs nu ze weer is omgebouwd naar man en als Domenicale door het leven gaat hier maar het gaat het verschil niet maken.
    Max wint nog steeds, Jos wint weer in de Rally wedstrijden en iedereen gaat weer over tot de orde van de dag.
    Alleen een paar journalisten proberen nu nog wat gratis clicks te pakken maar het momentum is al aan het verdwijnen. Nog even en je wordt als een vervelende zeur beschouwd als je hier nog over doorgaat. Toto en Lewis zitten al tegen dat randje en hun uitspraken worden steeds krachtelozer.

    • + 44
    • 15 maa 2024 - 16:58
    • Rimmer

      Posts: 11.719

      * Hekman moet niemand zijn

      • + 0
      • 15 maa 2024 - 16:58
    • Quovadis

      Posts: 255

      Precies, al sinds dag 1 - allemaal aannames, die sommigen als feit zien, maar vaak ook een gebrek aan goed lezen mankeren.
      Ben het met je eens Rimmer.

      • + 3
      • 15 maa 2024 - 17:09
    • Yohee Yohoo Yohorner!

      • + 3
      • 15 maa 2024 - 17:11
    • RBH2019

      Posts: 6.027

      Nou zo vergezocht is het niet. Marko is jurist en zit hoog in de boom qua besluitvorming. Mijn bazen hebben ook weleens iets gewijzigd in mijn teksten zonder dat ik vooraf werd geïnformeerd. Ik heb niets met deze hele soap maar er zijn echt ongeloofwaardigere dingen gezegd dan dit.

      • + 10
      • 15 maa 2024 - 17:36
    • Pleen

      Posts: 457

      Zo is dat!

      • + 1
      • 15 maa 2024 - 17:46
    • Ik sluit niet uit dat het een voorwaarde van Verstappen was. Die wil vooral bij Red Bull blijven, maar hij wil in het geval de resultaten erg goed zijn, maar het team uit elkaar valt, toch de mogelijkheid hebben om te vertrekken.
      Verstappen was ook uitermate duidelijk over Marko. Hij heeft bijna letterlijk gezegd. "De intentie is dat ik bij Red Bull blijf." en verderop in dat interview... "het team moet bij elkaar blijven."

      Als ik een journalist was zou ik dat aan Marko vragen: wie staat er nog meer in het contract van Verstappen?

      • + 2
      • 15 maa 2024 - 18:55
    • @Rimmer ja juist, en dat ze op zo'n korte tijd al een nieuwe advocaat nodig heeft zegt ook al genoeg.

      • + 2
      • 15 maa 2024 - 19:39
    • We hebben in iedergeval tot 9 april rust immers X/Domenicale zit tot die tijd in Miami

      • + 3
      • 15 maa 2024 - 22:08
    • Musicman

      Posts: 236

      eens ,alleen zie ik Horner Jos eruit schoppen ,zodat ie in t vervolg zelf de F1 tickets mag betalen en op de tribune plaatsnemen ,of thuis op tv natuurlijk.

      • + 3
      • 15 maa 2024 - 23:30
    • P. Huill

      Posts: 503

      Zou me niets verbazen als er nog meer ontwikkelingen volgen. 💀

      • + 3
      • 15 maa 2024 - 23:56
    • DBGates

      Posts: 3.771

      Xandra zit je wel hoog of niet dan?

      • + 2
      • 16 maa 2024 - 09:46
    • SennaS

      Posts: 6.256

      Net als hun boekhouders van het budgetcap?
      Ook alles achter de punt komma doorlezen?

      • + 0
      • 17 maa 2024 - 12:25
  • "'Marko voegde speciale clausule zelf toe aan contract Verstappen'".

    Foto:

    Helmut heeft zelf van die onzichtbare inkt waarmee dat is opgeschreven, die haalt hij namelijk uit zijn oor.

    • + 2
    • 15 maa 2024 - 17:32
  • En daar gaan we weer, shownieuws deel 24!

    Fijn weekend allemaal en cheers.

    • + 3
    • 15 maa 2024 - 17:37
  • Helmut keek even de anderen kant op zoals met vele dingen.
    Gelukkig is hij heel geconcentreerd.

    • + 1
    • 15 maa 2024 - 19:17
  • Reflex

    Posts: 590

    Al zou de kerstman de clausule hebben toegevoegd, het contract is getekend met de clausule erin. De media zoekt spijkers op laag water en moet iedere scheet als groot nieuws posten.

    • + 5
    • 15 maa 2024 - 19:22
  • Fchandoe

    Posts: 366

    Dit volk bij RB nooit gemogen. Zal ook altijd zo blijven bij Marko en Horner. Hetzelfde gevoel als Briatore.

    • + 2
    • 15 maa 2024 - 20:01
    • Crashgate was pas echt grensoverschrijdend gedrag van Flavio & Co!!!

      • + 5
      • 15 maa 2024 - 20:21
    • Flavio, crashgate, Bernie, Michael en … pitspoezen .. mooie tijden waren dat!

      • + 3
      • 15 maa 2024 - 22:10
  • Het draait allemaal om de Moneytron.

    • + 0
    • 15 maa 2024 - 20:18

CN Grand Prix van China

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

CNGrand Prix van China

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

WK standen 2024

Bekijk volledige WK-stand

Test kalender

Bekijk het volledige testschema

Gerelateerd nieuws

Geef je mening

Welk F1-commentaar gebruik jij tijdens een Grand Prix?

Formule 1 kalender - 2024

Datum
Grand Prix
Circuit
-
Bahrein
29 - 2 maa
Bahrein
7 - 9 maa
Saoedi-Arabië
22 - 24 maa
Australië
5 - 7 apr
Japan
19 - 21 apr
China
3 - 5 mei
Verenigde Staten van Amerika
17 - 19 mei
Italië
24 - 26 mei
Monaco
7 - 9 jun
Canada
21 - 23 jun
Spanje
28 - 30 jun
Oostenrijk
5 - 7 jul
Groot Brittannië
19 - 21 jul
Hongarije
26 - 28 jul
België
23 - 25 aug
Nederland
30 - 1 sep
Italië
13 - 15 sep
Azerbeidzjan
20 - 22 sep
Singapore
18 - 20 okt
Verenigde Staten van Amerika
25 - 27 okt
Mexico (land)
1 - 3 nov
Brazilië
22 - 24 nov
Verenigde Staten van Amerika
29 - 1 dec
Qatar
6 - 8 dec
Verenigde Arabische Emiraten
Bekijk volledige kalender

Formule 1 kalender - 2024

Datum
Grand Prix & Circuit
29 - 2 maa
7 - 9 maa
Saoedi-Arabië Jeddah Street Circuit
22 - 24 maa
Australië Albert Park
5 - 7 apr
19 - 21 apr
3 - 5 mei
Verenigde Staten van Amerika Miami International Autodrome
17 - 19 mei
24 - 26 mei
Monaco Monte Carlo
7 - 9 jun
21 - 23 jun
28 - 30 jun
Oostenrijk Red Bull Ring
5 - 7 jul
Groot Brittannië Silverstone
19 - 21 jul
Hongarije Hungaroring
26 - 28 jul
23 - 25 aug
Nederland Circuit Zandvoort
30 - 1 sep
Italië Monza
13 - 15 sep
Azerbeidzjan Baku City Circuit
20 - 22 sep
18 - 20 okt
Verenigde Staten van Amerika Circuit of the Americas
25 - 27 okt
1 - 3 nov
Brazilië Interlagos
22 - 24 nov
Verenigde Staten van Amerika Las Vegas Street Circuit
29 - 1 dec
6 - 8 dec
Verenigde Arabische Emiraten Yas Marina Circuit
Bekijk volledige kalender

Coureursprofiel

  • Team Red Bull Racing
  • Punten 2.697
  • Podiums 102
  • Grand Prix 190
  • Land NL
  • Geb. datum 30 sep 1997 (26)
  • Geb. plaats Hasselt (Belgie), NL
  • Gewicht 70 kg
  • Lengte 1,8 m
Bekijk volledig profiel

Team profiel

Bekijk volledig profiel
show sidebar