Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in Poelestraat in Stad

Beeld van de zware mishandeling
Beeld van de zware mishandeling © Politie
De politie is op zoek naar mensen die getuige waren van een zware mishandeling in de Poelestraat in de stad Groningen. Daar werd op 14 december van het vorige jaar een Limburger zwaar mishandeld.
De 27-jarige man uit de gemeente Roerdalen was destijds voor zijn werk in Groningen. Vervolgens ging hij een hapje eten en belandde hij in een horecagelegenheid. Rond 4.00 uur ging hij naar buiten en vanaf dat moment kan hij zich niets meer herinneren. Hij werd wakker in het ziekenhuis.

Uit het niets aangevallen

Op beelden is de man te zien terwijl hij met vier anderen in de Poelestraat loopt. Er lijkt een discussie te ontstaan en schijnbaar uit het niets wordt het slachtoffer aangevallen. Er volgt een ernstige mishandeling, waarbij het slachtoffer meerdere keren wordt geslagen op zijn romp en gezicht. Ook wordt het slachtoffer tegen zijn gezicht geschopt.
De man raakt buiten bewustzijn en loopt meerdere breuken en kneuzingen op. Waarschijnlijk houdt hij geen blijvend letsel op aan het incident.

In het gezelschap van drie anderen

De politie is op zoek naar de verdachte van de mishandeling, die in het gezelschap was van drie andere personen. De politie beschouwt hen als belangrijke getuigen. 'We gaan er vanuit dat ze elkaar kennen.' De politie wil graag met ze in contact komen, omdat ze iets kunnen vertellen over de toedracht van de mishandeling.
Ook met eventuele andere getuigen wil de politie graag in contact komen.