Geert Wilders (PVV) na afloop van een nieuwe gespreksronde van informateur Kim Putters. Putters praat met de partijleiders over de vorming van een nieuw kabinet.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Wilders (PVV) na afloop van een nieuwe gespreksronde van informateur Kim Putters. Putters praat met de partijleiders over de vorming van een nieuw kabinet. © ANP

Wilders doet of hij verloren heeft, maar heeft eigenlijk gewonnen: zijn PVV is geen paria meer

analyseWilders vent uit dat hij enorme offers heeft gebracht in de formatiebesprekingen tot nu toe. Maar bovenal heeft hij door slim opereren mogelijk gemaakt wat tot vorige week onmogelijk leek: zorgen dat zijn PVV geen paria meer is. Ook niet voor Pieter Omtzigt.

53 reacties

  • Ron vd Zwan

    1 maand geleden
    Wilders doet teveel huilie huilie. Een cursus omgaan met teleurstellingen zou hem goed doen. Nieuwe verkiezingen zijn niet nodig. Immers een meerderheid met VVD en NSC in samenwerking met andere partijen over links is ook nog een mogelijkheid en zal ook eerst onderzocht moeten worden, mocht deze formatiepoging met PVV en BBB stranden.
  • Monique Snoek

    1 maand geleden
    Al zijn normen en waarde verkwanseld jammer Geert.Zou je zo graag weer op het ouwe niveau zien mijn stem kwijt in ieder geval. Knieval gemaakt en dan ook niet eens premier als grootste partij
  • H. Lelieveld

    1 maand geleden
    graag nieuwe verkiezingen dan zullen we eens kijken wie de allergrootste wordt kunnen we heel links in een keer weg
  • MHK Tjong Tjin Joe

    1 maand geleden
    Rake analyse, heer Van Soest.
  • Wim Veld

    1 maand geleden
    ' nieuwe bestuurscultuur ' komt er niet zolang wij 'met zijn allen niet gewoon aan het werk gaan.