Van Hanegem niet gediend van kritiek Ajax-fans: 'Zielig, de mensen die dat zeggen'

Van Hanegem niet gediend van kritiek Ajax-fans: 'Zielig, de mensen die dat zeggen'

15 maart - 16:35
140

Willem van Hanegem kan niets met de kritiek die hij ontvangt van sommige Ajax-fans. De Kromme zou zich volgens de criticasters wel erg vaak negatief uitlaten over de Amsterdamse club. Van Hanegem verzoekt de betreffende Ajax-supporters om een bezoekje aan de oorarts te brengen.

In de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad vertelt Van Hanegem over de kritiek van sommige Ajacieden. In de afgelopen weken ging het in de columns en podcasts van Van Hanegem vaak over Ajax. Een aantal fans van de hoofdstedelingen vindt dat Van Hanegem zich beter bezig kan houden met Feyenoord. Daar is de voormalig Oranje-international het zelf echter niet mee eens. "Kijk, als ik loop te schelden hebben ze het recht om te zeggen: nu moet je eens ophouden. Maar ik probeer alleen aan te geven dat het soms niet om aan te zien is."

"Als dat niet mag, laat ze dan doorgaan en in slaap vallen. Dan wordt het voorlopig niets", vervolgt Van Hanegem, die zegt dat hij het door het slechte spel van Ajax zo veel over de club heeft. "Daar ligt het aan. Toen ze een paar jaar heel goed speelden en wij zeiden dat het geweldig was om naar te kijken, week in week uit: dan komen ze niet en zeggen ze dat we op moeten houden."

"Ik heb gisteren (donderdagavond tegen Aston Villa, red.) ook weer gekeken. Dan denk ik: mag niemand iets zeggen? Want het is echt ongelofelijk dat je met zo'n grote club met vijf, soms zes achterop speelt. Als ze denken dat ik wel altijd positief ben over Feyenoord, moeten ze naar de oorarts. Als Feyenoord niet goed speelt, spelen ze ook niet goed. De mensen die dit zeggen, dat is zielig", besluit Van Hanegem.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!