Columns

Jan Roos: Einde Eus in zicht

jan roos column

Hoe is het met Eus? Dat vraag ik me oprecht af. Özcan is een soort Icarus uit Deventer. Ik ken hem nog toen hij niks voorstelde. Een kansarme kruimeldief, die een taakstraf moest uitvoeren omdat ie een uitsmijter een kopstoot had gegeven met zijn dronken kont. Zijn verzonnen gevangenisverleden is allemaal dik aangezet om een beetje een leuk verhaal te hebben. Hij was gewoon een verdwaalde ziel met een drankprobleem die op Twitter zijn heil zocht bij mensen als ik.

Jan Roos: Einde Eus in zicht

Hij had een hekel aan links, aan troetelallochtonen, aan de islam, aan politiek correctheid. Zeg maar aan alles waar hij nu geen hekel meer aan heeft om commerciële redenen. Akyol heeft zich prima aangepast. Zijn ruggengraat is dusdanig flexibel dat ie is geworden wat hij minachtte. Allemaal voor de roem en het geld. Zo schreef hij eerst de meest gore vrouwonvriendelijke en racistische verhalen op zijn slecht gelezen vlogje. En nu staan zijn ultra correcte columns in het AD. Ik weet nog goed dat hij mij opeens racist noemde op Twitter. Dat had een hele simpele reden. Het was voor zijn loopbaan beter om mij af te stoten en als je in de armen van de Hilversumse en Amsterdamse kliek het goed wil doen moet je mij als extreemrechts neerzetten. Dat voorbeeld had hij waarschijnlijk bij familie van mij afgekeken.

Jan Roos: “Zijn ruggengraat is dusdanig flexibel dat ie is geworden wat hij minachtte.”

Maar hoe gaat het nu met Eus? Want hij vloog te dicht bij de zon. De was van zijn door de mainstream media gesponsorde vleugeltjes smolt omdat hij dacht dat ie werkelijk wat voorstelde. Dat hij echt een hele meneer was geworden. Alleen wat Eusje maar niet snapt, is dat wij, de mensen die hij niet meer moest vanwege zijn hunkering bij de VARA omarmt te worden, hem als mens zagen. En zijn nieuwe linkse familie ziet hem als Turk. Voor deze lui zijn allochtonen net als huisdieren. Leuk om mee door het park te lopen en gezien te worden, maar als ze lastig worden, worden ze zo richting asiel geschopt. En die route zal Akyol nu volgen. Ze zullen hem als lastig zien na zijn verraad aan Van Nieuwkerk. VI moet hem al niet meer, Omroep Max noemt hem een leugenaar en als zijn populariteit verder afneemt, zal ie al zijn andere bijbaantjes in de media ook verliezen. Van troetelturk naar onbetrouwbare hond. Het kan snel gaan. En dat gun ik die opportunistische zak stront van harte.

14 reacties

Geertje fanclub

Weer een moslim minder op tv altijd positief. Wat is trouwens dat domme vasten overdag niks eten en je in de avond helemaal volvreten lijkt mij zeer ongezond.

Plofkip

Eus de moslim kneus is een matennaaier

Floris Wyers

Eus is ook niet meer welkom bij PureLuxe nadat meneer geweigerd heeft om ons te ontvangen voor een housetour!

Spekpeter

Fijn om te horen ; dit is echt ‘n jong van niks …

dichtertje

Het werken met Eus
Was altijd een veilige keus
Todat hij zijn toevlucht nam
Tot het Rijk der Fantasie
En zijn kapsel van een bronstige ram
Mensen roepen nu “Kijk, daar heb je die…”

8med

Weg met die vieze mohammedaan laat hem in zijn eigen land de bink uithangen.

Khalid K.

Dat is met al die Mohammedanen. Overdag waar familie je kan zien de “vroome Moslim” uithangen. En zonder die controle doen deze figuren alles wat hun fop geloof ook maag verbied.

Maarten

Ik wist het. Kneus uuuh Eus is dus niet voor de Islam. Maar is met name in de nachtelijke uren: Is lam.

Neef Nick

als dat stuk over die vlogs klopt is het makkelijk om ze via waybackmachine terug te vinden. Zou in het kader van de recente ontwikkelingen mooie content voor de uitzending zijn!

Vreewijk

Rot nou is op met al die islamietjes laat ze lekker in Palestina gaan vechten lijkt wel of we in Turkestan wonen tegenwoordig al die rare namen.

Natnek

Eus is een kneus en moet rap terug naar Turkije.

R

Ozcan is geen moslim, gelukkig zou ik zeggen, dus barking up the wrong tree.

Miranda

Hij moet inderdaad een flexibele ruggengraat hebben als hij een uitsmijter een uitsmijter een kopstoot kangeven met zijn dronken kont. Knap hoor en taaalkennis nul.

Moslim

Haha jongens, even van een moslim..

Eus is geen moslim! Benadruk dat alsjeblieft even, wij moslims zouden ons doodschamen voor zo’n pannenkoek als Eus.