Onbegrijpelijk! De politie haalt leerlinge uit de klas omdat ze Duitsland haar thuis noemt

4

De politiestaat heeft het klaslokaal bereikt, de verontwaardigde moeder wordt herinnerd aan de Stasi-tijden. Een leerling (16) uit Mecklenburg-Vorpommern werd door drie politieagenten uit de klas gehaald. Haar misdaad: ze verklaarde op TikTok dat Duitsland haar thuis is, en niet alleen een plek op de kaart, meldt Exxpress.

De student gaat naar het Richard-Wossidlo-Gymnasium in Ribnitz-Damgarten. In februari plaatste ze een video op TikTok waarin ze de Smurfen vergeleek met Duitsland. “De Smurfen zijn blauw en Duitsland ook”, zei ze in de video, die waarschijnlijk bedoeld was als grappige AfD-reclamepost. Ze postte ook dat Duitsland niet zomaar een plaats was, maar haar thuis.

Toen gebeurde het ongelooflijke: de schooldirecteur Jan-Dirk Zimmermann zag deze video’s ernstig als een schending van de grondwet en waarschuwde onmiddellijk de politie. De agenten kwamen toen naar de school en pikten de leerling midden in de klas op. Ze werd door de school naar de lerarenkamer geleid, waar de politie haar uitlegde dat ze dergelijke dingen in de toekomst niet meer mocht posten.

Moeder: “Dit is Stasis-shit!”

De moeder van de student is stomverbaasd. “Ik ben geschokt”, vertelt ze aan “Junge Freiheit”. “Dit is zo gewelddadig, als ik het zo mag zeggen, Stasis-shit, ik had nooit in mijn hele leven kunnen geloven wat mijn dochter hier is aangedaan.” Ze vervolgt: “Alsof ze een crimineel was. Door de hele school heen. Er zijn daar ruim 500 studenten. Het is ongeloofelijk. En toen gingen we door het hele schoolgebouw naar de lerarenkamer.”

De politie ziet daarentegen geen reden om boos te zijn, omdat er “uiteindelijk niets” aan het meisje valt te verwijten. “Een eerste vermoeden van een misdrijf kon niet worden vastgesteld”, zegt politiewoordvoerder Marcel Opitz. Er is sprake van een ‘soort dreigingsaanpak’ – maar dit gebeurt eigenlijk alleen bij mensen van wie de politie denkt dat ze een bedreiging kunnen vormen voor de openbare veiligheid.

Advertisement

Lees meer
Ouders melden: Scholen sturen leerlingen naar anti-AfD-demonstraties en geven ze hoge cijfers

Het proces heeft politieke consequenties

De moeder vindt het gedrag van de politieagenten schandalig: de politieagenten “wisten van tevoren wat mijn dochter had gepost, ze wisten dat het geen strafbaar feit was en toch deze demonstratie, deze bedreigingen, deze onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting.” Gelukkig heeft haar dochter één sterk karakter. Ze was al onder druk gezet door een lerares omdat ze op de AfD zou stemmen.

Maar nu was een pijngrens bereikt. De moeder belde de directeur en legde hem uit: ‘Als je denkt dat er iets mis is met mijn dochter, praat dan eerst met mij!’ Toen zei de directeur tegen mij dat dat niet mocht, hij moest direct de politie verwittigen.”

De woordvoerder van het onderwijsbeleid van de AfD-fractie in het deelstaatparlement van Mecklenburg-Voor-Pommeren, Enrico Schult, wil het incident bespreken in de plenaire zitting van het deelstaatparlement. “Dit schandalige proces laat zien dat onze scholen steeds meer worden gebruikt om attitudes op te sporen.”

Junge Freiheit heeft een langere versie ..


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


De paniek is compleet – SPD wil de grondwet veranderen om overwinning van de AfD te voorkomen

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
1 maand geleden

Toen ik nog in Nederland woonde werd ik door de school aangesproken omdat mijn zoon een Nederlands vlaggetje op zijn jas had. Zij hadden liever niet dat hij die jas op school droeg omdat andere leerlingen daar aanstoot aan konden hebben. Mijn mond viel open van verbazing! Wat? Huh? Mag mijn zoon de driekleur niet dragen? Ik zei hun dat ik dit een grove schande vond en dat niemand hem kan verbieden die jas te dragen. Er stond immers geen swastika op.

ralf
ralf
1 maand geleden
Antwoord aan  Dee

dat heb ik zelf ook ondervonden, het dragen van een kleine versie van de nederlandse vlag wordt als aanstootgevend aangemerkt in nederland. wat ik daarop dacht en zei hoef ik niet uit te leggen.

Henk
Henk
1 maand geleden

Pure intimidatie, niet alleen tegen de ‘dader’, maar vooral als waarschuwing voor anderen om vooral niet buiten de pot te pissen. Het politieoptreden tegen de koshere Hans Teeuwen valt in dezelfde catogorie.

Matt
Matt
1 maand geleden

Dat meisje mag nog van geluk spreken dat ze er met een reprimande vanaf kwam.
Had ze “Moederland” of “Vaderland” gezegd had ze de doodstraf gekregen.
Zo knettergek woke is de wereld tegenwoordig.
~Zo een gendertype druist in tegen mijn algemene opvoeding en daardoor voel ik me veel minder begrepen in mijn eigen gemeenschap die zelf met gespleten persoonlijkheden te kampen hebben.
Waar kan ik klacht neerleggen want ik voel me oneerlijk behandeld? ~(wij zijn met 90% tegen die woke-gekken met amper 5% en 5% weet het niet zoals gewoonlijk)