Brobbey mist Bergwijn en Berghuis in Ajax-voorhoede: 'Het is moeilijk'

Brobbey mist Bergwijn en Berghuis in Ajax-voorhoede: 'Het is moeilijk'

14 maart - 23:37 Laatste update: 23:56
40

Een zichtbaar teleurgestelde Brian Brobbey heeft na afloop van de dramatische nederlaag bij Aston Villa (4-0) een inkijkje gegeven van wat er in de Ajax-kleedkamer is gezegd. Trainer John van 't Schip nam het woord, terwijl de spelers stil waren. 

Brobbey, die op één moment voor rust na niet echt in het povere Ajax-spel betrokken werd, staat na afloop voor de camera van Veronica. Daar wordt hem gevraagd naar wat er even daarvoor in de kleedkamer is gezegd. "Niet veel, de trainer sprak alleen", vertelt hij. "Hij zei: jammer, als je ziet wat voor fouten we achterin maken, dat het dan gewoon door onszelf komt."

Brobbey erkent vervolgens dat Villa simpelweg een maatje te groot is voor de Amsterdammers. "Ze zijn natuurlijk de betere ploeg, als we eerlijk zijn. Maar als je onze fouten ziet vandaag... Iedereen kan fouten maken eerlijk gezegd. Het kan gebeuren, denk ik." De spits stoort zich eraan, maar weet niet hoe ze in de toekomst te voorkomen zijn. "Wat kan je eraan doen?"

Aanvallend wist Ajax opnieuw weinig uit te richten. "We hebben niks gecreëerd denk ik", analyseert Brobbey. "Ik denk dat het een beetje moeilijk is voorin, eerlijk gezegd. Je staat daar met Kenneth (Taylor, red.) en Krys (Hlynsson, red.). Het was moeizaam." Ajax moest het tegen Villa wederom stellen zonder de geblesseerde Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Een gemis dat zich al een tijdje doet laten voelen. "Ze worden zeker gemist ja. Ik hoop dat ze snel fit zijn", besluit Brobbey.