VK Sportphoto

Vrouwen

BEKERSTUNT • Feyenoord V1 schakelt FC Twente V1 overtuigend uit in KNVB Beker

Karst

De Feyenoord Vrouwen zorgen voor een bekerstunt op Varkenoord! Voor het eerst in de clubhistorie slagen ze erin de FC Twente te verslaan in de TOTO KNVB Beker. Met een overtuigende 3-0 overwinning op de regerend bekerwinnaar zijn de Rotterdammers nu geplaatst voor de halve finale van het toernooi.

Feyenoord V1 startte de wedstrijd sterk. Binnen tien minuten bracht een doelpunt van Sanne Koopman de ploeg van Torny al op voorsprong. In de 34e minuut verdubbelde Ella van Kerkhoven de voorsprong, waardoor het bij rust 2-0 stond. Na de rust zetten de vrouwen hun goede spel voort. In de 56e minuut breidde Romée van de Lavoir de voorsprong uit tot 3-0. De wedstrijd eindigde in 3-0 waardoor Feyenoord V1 de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt.

FC Twente is de regerend bekerwinnaar, maar gaat deze titel dus niet prolongeren. Eerder op de avond won Ajax V1 van Jong Ajax V1 (5-1). De andere twee kwartfinales (Excelsior V1 - Heerenveen V1 & Fortuna Sittard V1 - FC Utrecht V1) worden aanstaande zondag 17 maart afgewerkt.

Feyenoord V1 heeft nog nooit een resultaat weten te behalen tegen FC Twente V1. In alle vijf ontmoetingen in de geschiedenis ging Feyenoord als verliezer van het veld. Momenteel staat FC Twente V1 op de eerste plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie, met 48 punten uit 17 wedstrijden. Feyenoord V1 staat op de 8e plaats, met 17 punten uit 17 wedstrijden.

Aanstaande zondag gaat Feyenoord V1 op bezoek in Eindhoven. Om 14:30 spelen de Rotterdamse vrouwen tegen PSV V1.