Kieft prijst verketterde Ajax-middenvelder: 'Hij heeft zich gewoon teruggeknokt'

Kieft prijst verketterde Ajax-middenvelder: 'Hij heeft zich gewoon teruggeknokt'

14 maart - 21:48
16

Wim Kieft prijst de wijze waarop Kenneth Taylor zich heeft teruggeknokt bij Ajax. De middenvelder was de laatste weken geregeld mikpunt van felle kritiek, maar pakte zijn kans en geniet inmiddels weer het volle vertrouwen van trainer John van 't Schip. 

Taylor werd door een deel van het Ajax-publiek een aantal keer op een fluitconcert getrakteerd. Voor het uitduel met Bodø/Glimt passeerde Van 't Schip hem zelfs. Uiteindelijke maakte hij in Noorwegen de winnende, waarna hij ook scoorde tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard. Een prijzenswaardige prestatie, aldus Kieft in de studio van Veronica. "Hij doet het de laatste tijd best wel heel erg goed", aldus de oud-spits.

"Weet je wat ik altijd zo knap vindt van dat soort jongens?", vraagt Kieft zich af. "Ze vallen niet om. Hij heeft zich gewoon teruggeknokt. Het publiek was tegen hem, dus dat vind ik wel hartstikke knap", besluit de analist zijn verhaal. 

"Ik heb er allang mee te dealen, inmiddels weet ik hoe ik ermee om moet gaan. Ik kan wel bij de pakken neerzitten, maar daar heeft niemand wat aan. Ikzelf niet en de club niet", zei Taylor zelf op 22 februari, na het bezoek aan Bodø/Glimt.