Dancehall artiest Vybz kartel krijgt veroordeling voor moord teruggedraaid, rechtszaak moet mogelijk opnieuw

mrt 14 , 19:32 NEWS
schermafbeelding 2024 03 14 om 193030
Dancehall legende Vybz Kartel heeft vandaag goed nieuws te horen gekregen in de rechtszaal. De 48-jarige artiest, die al sinds 2011 achter tralies zit voor de moord op een bekende van hem, Clive “Lizard” Williams, heeft in een hoger beroep kunnen bewijzen dat een jurylid andere juryleden heeft geprobeerd om te kopen.
De lokale autoriteiten in Jamaica gaan nu kijken of ze de zaak opnieuw willen aanspannen tegen Vybz Kartel.
In 2014 werd Vybz Kartel veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf met een minimum van 35 jaar. Dit werd later verkort naar een gevangenisstraf van 32,5 jaar.
De rechtszaak draaide om Clive Williams en een andere man, Lamar Chow. Zij kregen twee niet geregistreerde vuurwapens van Vybz Kartel om te bewaren. Toen de twee mannen de vuurwapens niet teruggaven op een afgesproken tijd en plek, moesten ze zich verantwoorden bij het huis van Vybz Kartel. In het huis werden beide mannen aangevallen en het laatste wat Chow zag was dat Clive Williams levenloos op de grond lag.
Enkele dagen later zou het huis zijn afgebrand en is het lichaam van Clive Williams nooit teruggevonden. Vybz Kartel en zijn mede-verdachten claimen al jaren onschuldig te zijn.
Het hoger beroep dat Vybz Kartel en zijn mede-verdachten indienden was de allerlaatste mogelijkheid om de uitspraak uit 2014 terug te draaien. Bij het terugdraaien van de uitspraak werd dan ook benadrukt dat het niet kan dat een jurylid dat beschuldigd werd van het omkopen van mede juryleden een stem had in de veroordeling van Vybz Kartel en zijn mede-verdachten.
De rechter stuurde de juryleden toen niet weg, wat niet had mogen gebeuren. Hiermee werden de rechten op een eerlijk proces geschonden van de verdachten.
Als de lokale autoriteiten van Jamaica afzien van van een nieuwe rechtszaak kan Vybz Kartel zich klaarmaken voor zijn vrijheid. 

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 04 27 om 105117

Anouk reageert op disstrack van Ronnie Flex en noemt hem ‘Little Crying B**** N***ah’

NEWS apr 27, 10:51
schermafbeelding 2024 04 27 om 161606

Dystinct keert terug met zomerse single en videoclip 'Salam'

MUSIC apr 27, 16:18
shutterstock 2346419261

Rechtszaak tegen Andrew Tate gaat binnenkort officieel van start

NEWS apr 27, 16:25