ANP
Volledig scherm
© ANP

De zware bewijslast voor groepsveroordeling is moeilijk te verkroppen in Mallorca-zaak

CommentaarEen dode, verdachten die er zonder meer iets mee van doen hebben en toch geen veroordeling. Een goed functionerende rechtsstaat is veel waard, maar soms wel erg moeilijk uit te leggen, schrijft onze hoofdredacteur Rennie Rijpma.

44 reacties

  • Gerrit Kassies

    1 maand geleden
    @Peter Siep: Ze zijn vrijgesproken dus geen strafblad. Logisch toch.
  • Gerrit Kassies

    1 maand geleden
    We kennen toch het gezegde: 'Wie zwijgt stemt toe' . Niet zo moeilijk dus om deze "mensen" te veroordelen.
  • Hanneke Meer

    1 maand geleden
    Medeplegen bij doodslag kan dus niet, want bij nauwe bewuste samenwerking wordt het moord. En dan zal je maar de enige kopschopper zijn die het DNA van het slachtoffer op de neus van een van zijn schoenen blijkt te hebben. Mij lijkt het moeilijker om dan je onschuld te bewijzen dan andersom.
  • Koos Brinckmann

    1 maand geleden
    Groepsmoord: gelijke schuld voor elke dader. Bij eerdere gevallen werd gezegd dat de laatste schop dodelijk was, dus die telt als moord. Onzin! Die laatste trap was niet dodelijk zonder de eerdere trappen. Kortom: iedereen is schuldig aan moord. Niet hetzelfde als in deze zaak. Maar wel als in andere groepsmoorden.
  • Patrick Lelieveld-Sakai

    1 maand geleden
    Spanje had zijn poot stijf moeten houden zelf het onderzoek en de rechtsgang in handen moeten houden! Wellicht was er dan een uitspraak geweest die recht had gedaan.
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?