Feiten uit Argentinië: Milei geeft zichzelf 50% salarisverhoging, terwijl het armoedeniveau stijgt naar 57% van de bevolking, het hoogste niveau in 20 jaar

1

AP:

Volgens een onderzoek van de Katholieke Universiteit van Argentinië is het armoedeniveau in januari omhooggeschoten naar 57,4% van de 46 miljoen inwoners van Argentinië, het hoogste percentage in twintig jaar.

Ongeveer 27 miljoen mensen in Argentinië zijn arm en 15% van hen verkeert in ‘armoede’, wat betekent dat ze niet voldoende in hun voedselbehoeften kunnen voorzien, blijkt uit de studie die dit weekend werd gepubliceerd.

Het observatorium voor sociale schulden van de UCA wordt beschouwd als een onafhankelijke en prestigieuze onderzoeksruimte waarvan de rapporten over armoede een groter geografisch gebied bestrijken dan die van INDEC, het nationale statistische bureau van Argentinië. Het past ook een methodologie toe die het probleem aanpakt met een meer multidimensionale benadering, en de bevindingen ervan worden zelden in twijfel getrokken door politici en economen.

Volgens het laatste rapport van het centrum was de stijging van de armoede in januari deels te wijten aan de devaluatie van de Argentijnse peso die door de regering-Milei werd toegepast kort na haar aantreden op 10 december. Dit resulteerde in een stijging van de prijs van de basisproducten van het land.

Advertisement

FT:

De Argentijnse president Javier Milei heeft zijn minister van Arbeid ontslagen omdat hij vorige maand toezicht hield op een presidentiële loonsverhoging van 48 procent, te midden van een bezuinigingsbeleid van de regering. Dit was [niet] het eerste schandaal dat de regering van de libertaire econoom trof.

Het bruto maandsalaris van Milei steeg van iets meer dan 4 miljoen pesos ($4.700 tegen de officiële Argentijnse wisselkoers) in januari tot iets meer dan 6 miljoen pesos in februari.

Afgelopen weekend deelden leden van de linkse peronistische oppositie details van een decreet dat de verhoging verplicht, dat de handtekening van de president draagt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Oudere demonstrant: “Ik sterf van de honger” – “Milei – Je bent een klootzak”

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sarcoff
Sarcoff
1 maand geleden

Als hij daar de economie weer op de rails krijgt is dat een gering bedrag.