BURGEMEESTER

Tbs met voorwaarden geëist tegen stalker burgemeester Aboutaleb

De verdachte stond al twee keer eerder terecht voor het stalken en bedreigen van de Rotterdamse burgervader.
De verdachte stond al twee keer eerder terecht voor het stalken en bedreigen van de Rotterdamse burgervader. © Rijnmond
Het OM heeft tbs met voorwaarden geëist tegen een 50-jarige Rotterdammer voor het stalken van burgemeester Aboutaleb. De verdachte stond al twee keer eerder terecht voor het stalken en bedreigen van de Rotterdamse burgervader. Na het aflopen van zijn proeftijd de vorige keer ging hij volgens het OM weer verder.
De verdachte uit Rotterdam heeft volgens het OM in november 2022 tientallen e-mails naar het Stadhuis gestuurd, soms zelfs meerdere op een dag. De mails zou gaan over problemen die hij zou hebben met een woningcorporatie en waarvan hij wil dat er een oplossing komt. De eerste mails zijn relatief onschuldig volgens het OM, maar wanneer hij geen antwoord krijgt, worden ze dreigender.
Zo staat in een email: ‘U heeft nog 26 minuten… Toon eens ballen heren!’. De mails worden op een goed moment zo dreigend dat de beveiliging op het Stadhuis gealarmeerd moet worden.

Verschillende stoornissen

De verdachte is uitgebreid onderzocht door een psychiater en psycholoog. De Rotterdammer lijdt volgens hen aan verschillende stoornissen waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Het OM acht tbs met voorwaarden daarom als meest geschikte maatregel om zijn stalkgedrag te stoppen. Ook wordt een contactverbod met de burgemeester van Rotterdam en een locatieverbod voor het Stadhuis geëist.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl