Provincie verlaagt snelheid op N226 en N227 na klachten van omwonenden

© ANP
Provincie Utrecht - De provincie Utrecht wil de verkeersveiligheid op de wegen N226 (tussen Leusden en Woudenberg) en N227 (tussen Doorn en Langbroek) verbeteren. De snelheid gaat daar volgend jaar rond de zomer omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. Het besluit is onder andere genomen na zorgen van omwonenden.
De N226 is volgens de provincie een belangrijke verbindingsweg, ook voor het openbaar vervoer. Op dit moment gelden er nog verschillende snelheden op verschillende delen van de weg. Dat is onduidelijk, vindt de provincie. De snelheidsverlaging naar 60 kilometer per uur moet leiden tot een "eenduidiger verkeersbeeld".

Andere route

Wat ook meespeelt, is dat er ten zuiden van de Vieweg een lange bomenrij dichtbij de weg staat. Volgens de provincie is dat minder veilig. Daarnaast worden weggebruikers met de snelheidsverlaging gestimuleerd om een andere route te nemen. "Minder verkeer op de N226 draagt bij aan de leefbaarheid binnen de bebouwde kommen van Leusden en Woudenberg", aldus de provincie.
Ook op de N227 mag er vanaf volgend jaar minder snel worden gereden. Omwonenden van het kruispunt van de weg met de Gooyerdijk klaagden al langer over de verkeersveiligheid. Volgens de provincie is het logisch om daar ook 60 kilometer per uur in te voeren, zodat de snelheid tussen Doorn en Langbroek overal hetzelfde is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.