Duitse kinderen mogen tijdens de ramadan geen water drinken in de klas

2

Leraren op een scholengemeenschap in Duitsland hebben kinderen verboden om water te drinken in hun klaslokalen, uit respect voor moslimleerlingen die vasten tijdens de islamitische heilige maand Ramadan, schrijft Thomas Brooke.

Zoals gerapporteerd door NIUS hebben vijfdeklassers van de naamloze school in de omgeving van Frankfurt hun ouders laten weten dat het hen verboden was om in de klas te drinken omdat een handvol leerlingen aan het vasten was.

“Tijdens het eten praten we altijd over hoe de dag was. Ik vroeg mijn dochter wat er nieuw was op school. Ze vertelde ons toen dat twee leraren de leerlingen hadden verboden te drinken in de klas, omdat drie van de 27 kinderen aan het vasten waren”, vertelde een vader van een van de leerlingen aan de site.

Het is duidelijk dat, hoewel het waterverbod geen officieel schoolbeleid is, het door twee afzonderlijke leraren wordt gehandhaafd, die hebben verhinderd dat leerlingen toegang krijgen tot de waterautomaat in de gang of waterflessen op hun bureau hebben staan.

“Je kunt je flessen altijd in de gang buiten vullen, er staat een waterdispenser”, zei de vader, die de gebruikelijke praktijk tijdens de lessen beschreef.

Advertisement

“Wij vonden deze aankondiging vreemd. Enerzijds zijn de kinderen in het vijfde leerjaar tussen de 10 en 11 jaar oud. Zelfs voor religieuze moslims geldt de vastenvereiste pas vanaf 14 jaar. Dat 24 kinderen rekening moeten houden met drie kinderen als het om fysieke basisbehoeften gaat, is een vreemde ingreep”, voegde hij eraan toe.

De school weigerde commentaar te geven op het verhaal.

Moslims die het vasten tijdens de Ramadan observeren, moeten zich overdag onthouden van het consumeren van voedsel of drank, inclusief water.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
Anoniem
1 maand geleden

If I was the father of one of the children coming home being barred from drinking, I could kill. Torturing my child because of that stupid ideology is an absolute NO!