Entertainment

Georgina Verbaan breekt harten: ‘100 relaties verbreken in 24 uur’

georgina verbaan

Georgina Verbaan is gecast voor een 24 uurs theatershow, The Second Woman. Hierin gaat ze een vrouw spelen die in een etmaal 100 keer haar relatie verbreekt met 100 verschillende mannen.

Voorstander Extinction Rebellion

Georgina Verbaan blijkt een linkse deugnicht, het zal dan ook niemand verbazen dat ze Extinction Rebellion steunt. Eerder sprak ze haar steun al uit. “Ik vind het heel goed en noodzakelijk hoe Extinction Rebellion zoveel mensen betrokken en op de been krijgt. Ik voel me er op dit moment niet comfortabel bij om als public speaker op de voorgrond te treden. Maar ik vind het wel heel goed dat anderen dat doen.”

Georgina Verbaan breekt harten: ‘100 relaties verbreken in 24 uur’

Vraag ons niet hoe, maar Georgina is gecast voor een of de andere kansloze theatermarathon. The Second Woman speelt zich af in juni tijdens het Internationaal Theater Amsterdam in Tuschinski. Het verhaal gaat over Virginia die een relatie heeft met Marty. In de show komt een tien minuten durende scène waar ze hun relatie beëindigen. Het klinkt als een bijzonder vaag concept en dat lijkt het ook daadwerkelijk te zijn. Haar ‘tegenspelers’ in de show zijn steeds een van 100 mannen. Op voorhand wordt er niet gerepeteerd met alle personen.

Holland Festival directeur Emily Ansenk heeft enthousiast gereageerd op de keuze voor Georgina Verbaan. “Haar gevoel voor humor, timing en haar veelzijdigheid als actrice zal ze in deze theatrale marathon voor de volle honderd procent kunnen inzetten. Het getuigt van grote moed om zo lang en zo intensief met onbekende tegenspelers te willen acteren. Door de duur en het karakter van de performance worden de grenzen van wat theater en wat acteren kan zijn afgetast.”

Voor de 100 mannen is minder streng gecast. Aanmelden was dan ook voor iedereen mogelijk. De redenen om deel te nemen lopen nogal uiteen. “Sommige mensen willen iets engs doen en uit hun comfortzone stappen, anderen staan graag op het podium, of willen verder met acteren”, aldus woordvoerder Helen Westerik.

12 reacties

Houten bek

De laatste keer dat die een tandenborstel heeft gezien was Rolf Wouters nog op tv

John loves georgina

Leuke dame! Maar zoveel harten breken

Guze Mewis

Dit thema is zo ongeloofwaardig dat ik thuis blijf. Ze kan beter Woody Woodpecker nasynchroniseren, dan geloof ik haar wel.

Mvr. Coldeweijer

Vandaag pas 1 artikel over de familie Hazes, en nog 0 van de meilandjes. En juist daarvoor kom ik naar deze site… Voor scoops heb ik mijn eigen spionnen en royalityFBI.

Malle man

Een show waarbij ze 100 piemels in haar poepert krijgt past meer bij haar.

de Inquisitie

Ik zou kiezen voor komkommers (er zijn kinderen bij).

Rene van de gaaip

hey hey dikke prima toch hahahaha

Tinder Tandarts

Waarom steekt die tand uit ? Genoeg verdient met slecht acteren maar een beugel kon er niet vanaf in al die jaren ? Verder prima voor een ONS

Vagina Verbaan

Naai me in mijn hol ,voor het klimaat!!

Natnek

Zij kan helemaal niet acteren.
Verder kan zij ook niets.

Ketya Shuurmanz

100 relaties verbreken. Aha de eerste rol die ze speelt als ware zichzelf. Want ze zal vast wel veel meer dan 100 relaties hebben gehad.

Linda, Roos zonder Jessika

Tegen de 50, hangtette, scheve tandjes, neuspiercing, dun, grauw grijze blik. Is dat de standaard voorwaarde van Extinction Rebellion om lid te worden? Zelfde laken een pak bij Cariës van Houten.