NIEUWS

Agent gewond bij lange achtervolging van automobiliste (24) met rijverbod

De auto raakte van de weg af en botste tegen een boom.
De auto raakte van de weg af en botste tegen een boom. © Rijnmond
Een agent is gewond geraakt tijdens een kilometerslange achtervolging woensdagochtend door Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Meerdere politiewagens achtervolgden een 24-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel die vluchtte voor de politie.
De achtervolging gebeurde rond 10:00 uur na een controle op de Linker Rottekade. Een vrouw wilde daar niet aan meewerken en ging ervandoor, waarna het tot een achtervolging kwam. Volgens de politie vertoonde de vrouw 'gevaarlijk rijgedrag'. Zo raakte ze onderweg een voertuig op de Capelsebrug.
Een politieauto raakte de auto van de vrouw, in de hoop haar te stoppen. Maar dat lukte niet: de agent schoot daarbij zelf van de weg, botste op een boom en liep verwondingen op aan zijn hand.
De achtervolging ging kilometerslang door.
De achtervolging ging kilometerslang door. © Rijnmond
Pas kilometers verderop lukte het agenten om de vrouw te stoppen. Dat was op de Algerabrug bij Krimpen aan den IJssel. Onderweg had de auto een lekke band opgelopen. Bij controle bleek dat de vrouw al een rijverbod had. De auto is meegenomen met een takelwagen.
De auto van de 24-jarige vrouw is na de achtervolging meegenomen.
De auto van de 24-jarige vrouw is na de achtervolging meegenomen. © MediaTV

Vriendinnen zagen het gebeuren

Twee vriendinnen zagen de achtervolging voor hun ogen gebeuren. "Wij stonden in de keuken te kletsen, toen we de sirenes dichterbij hoorden komen", vertelt één van hen. Zij woont in de buurt van de plek waar de politieauto tegen een boom tot stilstand kwam. "En ik zie met een vaart een zwarte auto rijden met politieauto's erachter."
"Met hoge snelheid ging ze de hoek om, maar er zit een drempel in de weg hier. Daar reed ze volgens mij tegenaan. De politieauto ging daar heel hard achteraan en ze raakten elkaar en de politieauto schoot uit de bocht. Die reed zo tegen de boom aan." De vrouwen zagen de agent uit de auto komen. "En zij ging toen kijken of hij hulp nodig had. Hij was wel aangeslagen", zegt één van de vrouwen.

Hond in politieauto

Ook zat er een hond in de politieauto. "De agent ging ook gelijk kijken of zijn hond oké was. Want die zat in een kooi achterin." Het dier bleef ongedeerd. "Hij ging uit de auto en ik zag hem later nog ergens aan snuffelen." Het lijkt er dus op dat de hond er ongeschonden uit is gekomen.

'Pak meel' gevonden in auto?

De vrouwen hebben later ook de recherche zien komen. "Die kwam met een pak aan. Ik denk dat het drugs waren. Voor mij is het een pak meel, maar het zal wel cocaïne of wat dan ook zijn geweest." De politie ontkent dat er drugs zijn gevonden. Wel heeft de politie het vermoeden dat er lachgas is gebruikt door de automobiliste.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl